Niğde'de kuduz paniği: Bir mahalle karantinada

Niğde'de kuduz paniği: Bir mahalle karantinada

Niğde'nin Bor ilçesinde H.Ş. isimli şahıs köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı. Ardından köpeğin ölmesi üzerine alınan kuduz örneğinin analiz süreci tamamlanana kadar Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi karantinaya alındı.

Niğde Valiliği, Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan kuduz şüphesi nedeniyle bölgenin karantinaya alındığını açıkladı. 18 Haziran’da H.Ş. adlı vatandaşın köpek ısırması sonucu hastaneye kaldırılması ve ısıran köpeğin kısa bir süre sonra ölmesi üzerine alınan önlemler genişletildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kuduz şüphesi nedeniyle Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi. Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilen köpekten alınan örneğin analiz süreci tamamlanana kadar alınan önlemler şu şekilde sıralandı:

- Kemerhisar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi karantinaya alındı.

- Sahipsiz ve başıboş hayvanlar toplanarak barınaklara yerleştirildi.

- Bölgeye hayvan giriş-çıkışı yasaklandı.

- Belediye, muhtar ve hayvan sahiplerinin, hastalık şüphesi bulunan hayvanları diğer hayvanlar ve insanlarla temas etmeyecek şekilde kapalı bir alanda kontrol altında tutmaları gerektiği belirtildi.

Kuduz, insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturan ölümcül bir hastalık olup, kuduz şüphesi bulunan durumlarda hızlı ve etkin önlemler alınması hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN