Nikah salonlarında '29 Şubat' boşluğu: 4 yılda bir yıldönümü kutlamak cazip gelmiyor

Nikah salonlarında '29 Şubat' boşluğu: 4 yılda bir yıldönümü kutlamak cazip gelmiyor

Her dört yılda bir kez denk gelen 29 Şubat tarihinin, evlilik yapmayı tercih etmeyenler nedeniyle İstanbul'un 12 ilçesinde evlendirme dairelerinin boş kalması dikkat çekti. Ancak, kalan 27 ilçede ise toplamda sadece 168 çiftin nikah masasına oturacağı belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında 106 bin 588 kişinin nikah masasına oturduğu kentte, 29 Şubat'ın takvimdeki nadir durumundan etkilenen nikah törenlerinde düşük katılım gözlemlendi.

Genellikle "Sevgililer Günü" veya benzeri tarihlerde nikah başvurularının arttığı bilinirken, "artık yıl" olarak bilinen 29 Şubat gününe olan ilginin düşük olması dikkat çekti. Özellikle İstanbul'da, evlilik yıldönümü kutlamalarına önem veren çiftlerin bu özel tarihi tercih etmemesiyle, nikah masaları beklenenden az sayıda çift için hazırlandı.

39 İLÇEDE HİÇBİR ÇİFT DÜNYA EVİNE GİRMEYECEK

İstanbul'un 39 ilçesinden, Adalar, Ataşehir, Bağcılar, Bakırköy, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Sarıyer, Sultangazi, Şile, Şişli ve Ümraniye'de 29 Şubat'ta hiçbir çift dünya evine girmeyecek. Avcılar ve Kadıköy'de ise sadece birer çift evlenme başvurusunda bulunurken, Büyükçekmece, Eyüpsultan, Silivri ve Maltepe'de ikişer çift evlilik yolunda adım atacak.

Diğer ilçelerde ise nikah başvuruları şu şekilde dağıldı: Beşiktaş, Bayrampaşa ve Beylikdüzü'nde üçer çift, Esenler'de 4, Kartal ve Gaziosmanpaşa'da 5 çift nikah masasına oturacak. Beyoğlu, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Sancaktepe'de altışar çift evlenmeyi tercih ederken, Başakşehir, Pendik ve Üsküdar ilçelerinde yedişer çiftin nikahı kıyılacak.

FATİH'TE 8 ÇİFT "EVET" DİYECEK

İstanbul'un en eski ilçelerinden Fatih'te 8 çift "evet" diyecekken, Kağıthane ve Tuzla'da dokuzar, Bahçelievler, Güngören ve Sultanbeyli'de onar çiftin nikah akdi yapılacak. Bugünün rekor nikahları ise Zeytinburnu ve Esenyurt ilçelerinde gerçekleşecek. Zeytinburnu'nda 6'sı Türk 14 çift, Esenyurt'ta ise 20 çift nikah masasına oturmak için işlemlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN