Esnaf hükümete seslendi: Öncelik bizim olsun

Esnaf hükümete seslendi: Öncelik bizim olsun

Tam kapanma yasağı 17 Mayıs'ta sona erecek. Normalleşme takviminin açıklanmasını bekleyen esnaf, yasaktan olumsuz etkilendi. Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım, normalleşme sürecinde esnafa öncelik verilmesi için hükümete seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ramazan ayında getirdiği 17 günlük tam kapanma yasağı, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'de sona eriyor. Açıklanacak normalleşme takvimi ise merak ediliyor. Yasaktan en çok, ürünlerini satamadığı için çöpe döken semt pazarcıları ve dükkanlarını kapatan esnaflar etkilendi. Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım hükümete seslendi.

ESNAF SESİNİ DUYURMAK İSTİYOR

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım, normalleşme sürecine geçildiğinde, önceliğin ilk olarak esnaflara verilmesi için hükümete çağrı yaptı:

"Önlemler doğrultusunda vaka sayılarımız günbegün düşmektedir. Normalleşme dönemine gireceğimiz bayram sonrasında hepimizin temizlik, maske, mesafe gibi önlemlerimize daha da dikkat etmemiz gerekmektedir. Bununla beraber esnaflarımızın, kapalı kaldığı dönemlerde oluşan zararlarını bir nebze olsun sarmak için, uzun vadeli faizsiz kredilerle desteklenmesi ise mutlak gerekmektedir. İlçemizde üç bini aşkın, ülke genelinde iki milyon civarı olan küçük esnaflarımıza hükümetimizin gereken desteği vermesi umuduyla yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutlar, umut dolu, sağlıklı bir süreçle işlerimize yeniden kavuşacağımız günler dilerim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN