O 44 il kapıyı pencereyi sıkı sıkı kapatsın! Tir tir titretecek! Meteoroloji'den çifte alarm...

O 44 il kapıyı pencereyi sıkı sıkı kapatsın! Tir tir titretecek! Meteoroloji'den çifte alarm...

Son dakika haberi... Ekim ayının ilk gününde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış tüm İstanbulluları korkutmuş durumda. Türkiye genelinde yağışlar etkisini göstermeye devam ederken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi illerde yağış bekleniyor?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 0 44 il kapıyı camı sıkı sıkı kapatın. Meteoroloji'den sarı ve turuncu kod uyarısı geldi. Sel ve su baskınlarına dikkat!

Türkiye sağanak yağışların etkisi altına girmiş durumda. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken vatandaşlar 'İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. o 44 ilde yaşayanlar dikkat! Tir tir titretecek soğuklar geliyor. Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarılar peş peşe geldi. Sakın o tarihte evden dışarıya adım atmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Şanlıurfa hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

gfgf-77.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

YAĞIŞLAR: Yağışların: Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Adana, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Doğu Karadeniz kıyıları ile, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR: Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerde kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

44 İL İÇİN 'SARI' VE 'TURUNCU' KODLU UYARI YAPILDI: SAKIN O TARİHTE EVDEN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. 44 kentte kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Uyarı yapılan iller şu şekilde:

SARI KODLU: Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce

hghhg-35.jpg

TURUNCU KODLU: Adana, Osmaniye, Samsun ve Hatay.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

1 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png
2 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png
3 EKİM 2023 SALI GÜNÜ

h3.png
4 EKİM 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png
5 EKİM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN