O basit hatayı yapmasaydık dolar 12, benzin 13, motorin 15 liraydı! Türkiye'yi kahreden detay

O basit hatayı yapmasaydık dolar 12, benzin 13, motorin 15 liraydı! Türkiye'yi kahreden detay

O basit hatayı yapmasaydık şu an ekonomimiz çok farklı yerde olacaktı! Dolar 12, benzin 13, motorin 15 lira olacaktı! Türkiye'yi kahreden detayı uzman isim açıkladı...

2021 yılında alınan radikal kararla birlikte Türkiye ekonomisinde durum olumsuz yönde etkilendi. Uzman isim ise bunun sebebini açıklayarak alınan faiz politikasını gerekçe gösterdi.

Türkiye ekonomisi için Eylül 2021, "Nas" gerekçesiyle faiz indiriminin başladığı tarih olarak kayıtlara geçti. Ancak, bu adımın ekonomiyi zora soktuğu ve hayat pahalılığını artırdığına dair eleştiriler yükseliyor. Buna en çarpıcı örnek de Ekonomim Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş'tan geldi.

Aktaş, Ağustos 2021'i milat alarak önceki 27 ayı ve sonraki 27 ayı üç gösterge üzerinden karşılaştırarak çarpıcı bir analiz sunuyor. Üç temel gösterge olarak dolar kuru ile benzin ve motorin fiyatlarını ele alan Aktaş, genel fiyat artışındaki çarpıcı değişime dikkat çekti.

Ağustos 2021'den önceki 27 ayda tüketici fiyatları yüzde 36 artarken, Eylül 2021-Kasım 2023 arasındaki dönemde bu artış yüzde 221'ye çıktı. Faiz indiriminden önce ve sonra karşılaştırması, ekonominin geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

DOLAR YÜZDE 40 ARTIŞLA 12 LİRA OLACAKTI

dolar.webp

Aktaş, döviz kuru üzerinden yapılan bir diğer değerlendirmede, faiz indirimiyle dövizin yükselmesinin etkilerini vurguluyor. Faiz indirimi öncesinde doların yüzde 40 artması durumunda kasım ayı ortalamasında 12 lira olması beklenirken, gerçekte 28.59 lira seviyesine ulaştığını belirtti.

BENZİN 13 LİRA OLACAKTI

16635991-1200x675.webp

Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışın da altında döviz kurundaki değişim etkili olmuş. Aktaş, uluslararası piyasalardaki fiyat artışlarının yanı sıra, Türkiye'nin döviz kurundaki artışın benzine yüzde 289, motorine ise yüzde 385 olarak yansıdığını belirtti.

Aktaş sözlerine şöyle devam etti:

Öncelikle şunu söyleyelim; eğer döviz kurunda milattan sonra da, milattan önceki gibi yüzde 40 artışta kalabilseydik, kasım ayı ortalamasında araçlarımızın deposunu doldururken benzine 35 değil 13 lira, motorine 38 değil 15 lira ödeyecektik.

Yazar, ekonomideki bu gelişmelerin vatandaşları olumsuz etkilediğini ve maliyetin faturasının özellikle akaryakıt fiyatlarıyla ağır şekilde hissedildiğini ifade ediyor. Faiz indirimine bağlı olarak yaşanan ekonomik dalgalanmaların, genel fiyat artışının yanı sıra döviz kuru ve akaryakıt fiyatları üzerindeki etkileriyle göz önüne serdiği bu analiz, Türkiye ekonomisinin karşılaştığı zorlukları detaylı bir şekilde ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN