Tarıma verdiği önemle sık sık gündeme gelen o belediyeden bir ilk! Topraksız tarım uygulaması için deneme üretimleri başladı. Değerli bitkileri topraksız bir şekilde yetiştiriyorlar...
Topraksız tarım uygulaması ilk kez o ilimizde hayata geçiyor. Yenilikçi projeleriyle sık sık adından söz ettiren belediye bu kez yeni bir uygulama başlattı.
Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle öne çıkan Talas Belediyesi, yenilikçi projelere bir yenisini daha ekledi. İlk kez hayata geçirilen topraksız tarım uygulaması ile safran ve salatalık üretimine başlandı.
TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMASIYLA SAFRAN VE SALATALIK YETİŞTİRİLİYOR
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın liderliğinde, ilçede tarım ve hayvancılığa yönelik destekler sürekli artıyor. Daha önce çiftçilere mobil banyoluk, kompost gübre, fasulye, nohut, macar fiğ tohumu, taş toplama makinesi ve anıza direkt ekim makinesi gibi birçok desteği ücretsiz sunan belediye, şimdi de topraksız tarım uygulaması ile tarımsal üretimde çığır açıyor.
Reşadiye ek hizmet binasında başlayan deneme üretimleri kapsamında, safran ve salatalık gibi değerli bitkiler topraksız ortamda yetiştiriliyor. Bu yöntemde, su tankları kullanılarak bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin maddeleri sağlanıyor ve suyun pH değeri bitkilere uygun hale getiriliyor. Böylece, bitkiler ideal şartlar altında büyüyebiliyor.
365 GÜN KESİNTİSİZ ÜRETİM
Topraksız tarım, kapalı ortamlarda iklim koşullarından bağımsız olarak yılın 365 günü üretim yapabilme imkanı sunuyor. Bu sistem, aşırı gübre kullanımı ve bilinçsiz bakteri, virüs, haşere ilaçlarının toprağa verdiği zararlı etkileri ortadan kaldırarak toprağın verimsizleşmesini önlüyor. Aynı zamanda, tarımda kimyasal kullanımı minimuma indirilerek daha sürdürülebilir bir üretim yöntemi sağlanıyor.