O belediyeden öğrenciye büyük kıyak! Ayda 1000 TL ödeme… Herkes orada yaşamak isteyecek

O belediyeden öğrenciye büyük kıyak! Ayda 1000 TL ödeme… Herkes orada yaşamak isteyecek

Belediyeler birçok farklı kalemde ödeme sağlarken sevindiren açıklama öğrencileri için geldi. O belediye öğrencilere büyük kıyak geçiyor. Ayda 1000 TL'lik ödeme ile hem öğrencinin hem de velinin yüzü güldü. Ödemeyi duyan o ilçede yaşamak için can atıyor.

Ay sonuna getiremeyen aileler ile birlikte öğrencilerin eğitim sürecine katkı sağlamak için o belediye kolları sıvadı. Sosyal destek programı kapsamında öğrencileri aylık 1000 TL destek sağlanacağı duyuruldu. Lise öğrencilerine sağlanacak destek ödemeleri kapsamında Bartın'ın Amasra ilçesinde oturan ve il merkezindeki devlet okullarına giden öğrencilere destek sağlanacağı belirtildi. Şubat ayında başlayan desteklerin Mart ayının başında ödenmesi bekleniyor.

ÖĞRENCİYE 1000 TL DESTEK

Amasra Belediye Meclisi Şubat ayında gerçekleştirdiği toplantıda il merkezdeki devlet okullarında eğitim alan lise öğrencilerine yönelik yeni bir sosyal destek programı hayata geçirdi. Lise öğrencilerine sağlanacak 1000 TL'lik ulaşım desteği ile birlikte öğrencilerin eğitim hayatının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Ulaşım sorunu nedeniyle öğrencilerin okuldan kopmasının önüne geçmek için böyle bir destek sağlanacağı aktarıldı.

para-paraa.jpg

Belediye Başkan Recai Çakır, Ekonomik şartların zorlaştığı günlerde öğrencilerin eğitim hayatından kopmaması amacıyla böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirtti. Çakır, Amasra Belediyesi imkanları dahilinde ilçedeki lise öğrencilerine destek olmak amacıyla projeye hayata geçirdiklerini vurguladı. Programın Amasra ilçesindeki devlet liselerinde okuyan öğrencileri kapsayacağını belirten Başkan Çakır, kararın 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. maddesi gereğince Amasra Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında oy birliği ile alındığını ifade etti.

ogrenci-para.jpg

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Amasra Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında başvuru sürecinin başladığı ve ödemelerin Mart ayında yapılacağı belirtildi. Ulaşım desteği hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişilerin Amasra Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN