O bölgedekiler her an hazır olsun! Uzman isim kötü haberi duyurdu: Depremler birkaç hafta daha devam edebilir

O bölgedekiler her an hazır olsun! Uzman isim kötü haberi duyurdu: Depremler birkaç hafta daha devam edebilir

Gümüşhane'de yaklaşık 22 saat arayla meydana gelen 2 deprem sonrasında vatandaşlar endişe duymaya başladı. Uzman isimler ise depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmaya devam ederken o bölgeye ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Uzman isim depremlerin birkaç hafta devam edebileceğini açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

AFAD tarafından açıklanan verilere göre 18 Aralık tarihinde Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi merkezli olmak üzere saat 01.15'te 4,3, saat 23.23'te ise 4,1 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi. Hem Gümüşhane’de hem de Kelkit ilçesinde vatandaşlar endişe duyarken söz konusu deprem çevre illerde de hissedildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Lütfiye Sayıl, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-1-004.jpg

“BİRKAÇ HAFTA SÜREBİLİR”

Halk TV’de yer alan habere göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Lütfiye Sayıl, depremin Kuzey Anadolu Fay Zonu (KAFZ) içerisindeki Kelkit fayında meydana geldiğini açıkladı. Söz konusu depremin yerin neredeyse 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini ve 4,3 ile 4,1 büyüklüğünde deprem yarattığını ifade ederek Kelkit’in güneyinde bulunan ve Erzincan’a yakın bir konumda olduğunu İfade etti.

Sayıl, "Şu ana kadar oluşan deprem aktivitesi ile ilgili yapılan gözlemler, 20 civarında küçük depremle (4,0'den küçük) bölgede aktivitenin sürdüğünü göstermektedir. Bu büyüklükteki depremlerden sonra birkaç hafta daha sürebilecek küçük deprem aktivitesi görülebilir” dedi.

yeni-proje-004.jpg

TRABZON’DA DA HİSSEDİLDİ

Uzman isim söz konusu depremlerin Trabzon’a 100 km uzaklığında meydana geldiği için o bölgelerde de hissedildiğini söyleyerek, "Dolayısıyla daha büyük depremlerin etkilerinin daha çok hissedileceği anlamına gelmektedir. Bu nedenle bölgemizdeki yapıların deprem dayanımı açısından kontrollerinin yapılması, eski ve mühendislik hizmeti almamış binaların, kamu kurumlarının, okulların depreme karşı güçlendirilmeleri önerilir" diye konuştu.

Sayıl, bu 2 depreme neden olan KAFZ’nın bir süredir gerilim biriktirdiğini açıkladı. Lakin Kelkit fayında meydana gelen büyüklükteki depremlerin, KAFZ üzerindeki büyük depremleri yani 7’den büyük olan depremleri tetikleyeceğini söylemenin doğru olmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN