O çay markasında kanserojen tehlikesi! Tüm satış noktalarından acil toplandı: Gördüğünüz yerde çöpe atın…

O çay markasında kanserojen tehlikesi! Tüm satış noktalarından acil toplandı: Gördüğünüz yerde çöpe atın…

Türkiye’de market ve aktarlarda sık sık gördüğümüz o çay markasında kanserojen tehlikesi çıktı. Kanserojen maddenin tespiti sonrası ürün tüm satış noktalarından acil toplanırken, vatandaşa da tüketmeyin uyarısı geldi…

Bitki çayı tüketenlerin çok yakından tanıdığı o markanın, defne yaprağı çayında zararlı madde tespit edildi. Tespitin ardından markanın ürünleri acil olarak tüm satış noktalarından toplanmaya başladı…

MARKA RİSKİ DOĞRULADI

Kings markasına ait kurutulmuş defne yaprağı çayında kansere neden olan polisiklik aromatik hidrokarbonlar tespit edildi. Şirketin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında son kullanma tarihi Mayıs 2026 olan 50g ve 1 kg paketli ürünlerin söz konusu durumdan etkilendiği belirtilirken, müşteriler de ürünlerin tüketilmemesi için uyarıldı.

cay-1.jpg

PAH NEDİR?

Polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), kanserojenik etkilerden dolayı bağışıklık sistemi hastalıklarına, mide, pankreas, akciğer, kolon ve deri kanserine yol açan bir maddedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN