O dersler müfredattan kalktı! Defter almaya gerek kalmadı… Milyonlarca veli ve öğrenci dikkat

O dersler müfredattan kalktı! Defter almaya gerek kalmadı… Milyonlarca veli ve öğrenci dikkat

Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Okulların açılmasına 2 haftadan kısa bir süre kala müfredatta değişikliğe gidildi. O dersler artık okullarda okutulmayacak. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS | KARAR

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına kısa bir süre kala herkesi şaşırtan bir açıklamaya imza attı. Eğitim sisteminde değişikliğe gidilirken yeni müfredat hakkındaki detaylarda paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlere beyaz önlük giyme zorunluluğu getirilirken ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ders programlarında da değişiklik yapıldı. Ders müfredatında hangi konuların kaldırıldığı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte tüm detaylar…


DERS SAYILARI ARTTIRILDI

2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilere verilecek seçmeli derslerin türünde değişiklik yapıldığı aktarıldı. Yabancı dillerle ilgili seçmeli derslerin kaldırıldığı belirtilirken sporla ilgili seçmeli derslerin de azaltıldığı vurgulandı. Müfredat kapsamında okullarda bir haftada 16 saat din dersi verilmesi de herkesin dikkatini çekti. Bu kapsamda ilkokul ve ortaokul öğrencilerini din derslerinin sayısında artışa gidildiği belirtildi.

dersler.jpg


MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan haftalık ders çizelgesi ile birlikte ortaokulda din dersleri 16 saate çıkarıldı. Yeni düzenleme ile birlikte 1. sınıf öğrencilerinin 18 saate kadar Arapça dersi alabileceği de vurgulandı.


O DERS MÜFREDATTA OLMAYACAK

Aktarılan bilgiler doğrultusunda lise öğrencilerine verilen zorunlu din dersinin 4 saatinin zorunlu 4 saatinin ise seçmeli olarak verileceği belirtildi. Bu kapsamda öğrenciler toplam 8 saat din dersi alabilecek. Anadolu liselerinde ise Yabancı Diller seçmeli dersler arasından kaldırıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında Güzel Sanatlar seçmeli dersi de yeni müfredatta yer almıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN