O eşyaları sakın çöpe atmayın! Her biri büyük hazine: İçinde tam 22 ayar saf altın var

O eşyaları sakın çöpe atmayın! Her biri büyük hazine: İçinde tam 22 ayar saf altın var

Hepimizin elinin altında olan o eşyalar meğer büyük hazineymiş! Artık iş görmez diye çöpe attığımız o eşyaların içinde 22 ayar saf altın olduğu ortaya çıktı. İşte, neredeyse kimsenin bilmediği o altın bulma tekniği...

Teknolojik aletlerin iletkenliğinin iyileştirilmesi ve kalitesinin artırılması için değerli madenler kullanılmaktadır. Bu madenlerin başında ise altın geliyor.

Eskişehir'de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, elektronik cihazların ana kartlarında yer alan sarı alaşımın yüzde 99'unun saf altın olduğunu belirtti.

TAHMİN EDİLENDEN ÇOK DAHA DEĞERLİ

Elektronik cihazlara yerleştirilen altın, cihazların iletkenliğini artıran en önemli unsurlardan biridir. Öyle ki televizyon kumandaları da dahil birçok elektronik ürüne yerleştirilen bu altınların, hurda değerinden çok daha fazla maddi kazanç sağlayacağı söyleniyor. Bu yüzden, eski ya da arızalı cihazlarını çöpe atmak yerine geri dönüşüm firmalarına götürmek daha mantıklı olacaktır.

h-12-1.jpg

Yani, teknolojik cihazları çöpe atmadan önce düşünmek, içlerinde gizli kalmış bu altın değerinin farkına varmak oldukça kritik. Eğer arızalı ya da kullanmadığınız cihazlarınız varsa onların gerçek değerini öğrenmek için geri dönüşüm firmalarına teslim etmeniz en mantıklı yol olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN