O ilçede yaşayan emeklilere müjde: 2 bin TL destek! Başvuru şartlarını karşılayanlara anında ödeniyor

O ilçede yaşayan emeklilere müjde: 2 bin TL destek! Başvuru şartlarını karşılayanlara anında ödeniyor

Emekli maaşına yapılan zam yeterli bulunmazken bazı belediyeler emekli vatandaşlara destek ödemesi yapmaya başladı. Bir ilçede belediye tarafından başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlara 2 bin TL ödeniyor. İşte detaylar...

İzmir'in Seferihisar Belediyesi'nden ilçede yaşayan emeklilere 2 bin TL'lik destek geldi. Başvuru şartlarına göre, başvuran kişinin üzerinde kayıtlı bir taşınmaz, araç veya hanede geliri olan ikinci bir kişi bulunmayacak.

Yine emekli maaşı 12 bin TL'nin altında olan vatandaşların destekten faydalanabileceği belirtilirken, şartları sağlayan emekliler Seferihisar Belediyesi Sosyal Destek Birimine başvuruda bulunabilecek.

izmir-seferihisar-belediyesi-2-bin-lira-emekli-destek-odemesi-basvuru-nasil-yapilir-2.jpg

EMEKLİLERE 2 BİN TL ÖDEME

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, konuyla ilgili şunları söyledi:

" 'Seferihisarımızın emektar emeklilerini yalnız bırakmayacağız' dedik ve emekli hemşehrilerimize destek müjdesi vermeye karar verdik. Emekli maaşı 12 bin TL ve altında olan hemşehrilerimize 2 bin TL destek sağlıyoruz. Gelin Sosyal Hizmetler Birimimize başvurun, destek projemizden faydalanın. Seferihisar’da kimse ekonomik krizin yükünü taşımasın diye sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz."

izmir-seferihisar-belediyesi-2-bin-lira-emekli-destek-odemesi-basvuru-nasil-yapilir-3.jpg

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TOPLAM YÜZDE 85 ZAM

Öte yandan Seferihisar Belediyesi ile DİSK/Genel-İş, Tüm-Bel Sen ve Belediye-İş Sendikaları arasında toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Belediye iştirakine bağlı 504 işçi, 28 kadrolu işçi ve 122 memuru kapsayan TİS'ler ile toplamdaki zam oranı yüzde 85'i buldu.

Seferihisar Belediyesi yönetimi, tüm çalışanlarına toplamda yüzde 85'e varan oranlarda zam yaptı. Seferihisar Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TÜM-BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkan Yardımcı Turan Dündar, Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile belediye personelleri katıldı.

"ZAM ARTIŞLARINDA METROPOL BELEDİYELERLE YARIŞIYORUZ"

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Öncelikle hepinize çok yürekten bir teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin tek tek emeğine sağlık. 5 yıl boyunca sizlerle olmak benim için tarif edemeyeceğim kadar değerliydi. 2019'da hatırlarsanız göreve geldiğimde bir söz vermiştim. Bir gün bile maaşlarınızı geç ya da eksik almayacaksınız demiştim. Çok şükür o günleri atlattık. Maaşlarını zamanında ödeyen, zam artışlarında metropol ilçeler ile yarışan bir belediyeyiz" diye konuştu.

izmir-seferihisar-belediyesi-2-bin-lira-emekli-destek-odemesi-basvuru-nasil-yapilir-1.jpg

"BELEDİYE PERSONEL SAYISI 800'E YÜKSELDİ"

İsmail Yetişkin, "Gerekirse gecenin köründe yatağınızdan kalkıp göreve gittiğinizi, yaz kış demeden gece gündüz nasıl çalıştığınızı biliyorum. Size bunları söyleyenlere sakın kulak asmayın. Ben sizden razıyım arkadaşlar. Hepinizden Allah razı olsun. 5 yıl önce 600 kişiydik. Bugün tam 800 kişilik kocaman bir aile olduk. Soframız genişlemeye devam edecek. Seferihisar için daha yapacak çok işimiz var. Ben 5 yıl daha sizlerle beraber yol yürümek istiyorum. Sizlere güvenim tam. Hep beraber çalışacağız. Hep beraber kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Bayram havasında geçen imza töreninde işçiler, "Birleşe birleşe kazanacağız", "İnadına sendika, inadına DİSK" ve "En büyük başkan bizim başkan" sloganları attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN