O ilde ekmeğe zam yapıldı, fırıncılar beğenmedi! Maliyeti kurtarmıyor, yeni zam kapıda

O ilde ekmeğe zam yapıldı, fırıncılar beğenmedi! Maliyeti kurtarmıyor, yeni zam kapıda

Yüksek enflasyon nedeniyle hemen her ürün ve hizmete zam üstüne zam geliyor. 2024 yılıyla beraber ekmek fiyatlarına zam geldi fakat fırıncılar maliyeti karşılamadığı gerekçesiyle yeni zam talep ediyor. İşte detaylar...

Çorum'un Alaca ilçesinde daha önce 7 TL'ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseldi.

ÇORUM'DA EKMEK NE KADAR 2024?

İlçede fırıncılık yapan Tuncay Uysal, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ekmek yapımında kullanmakta olduğumuz un, doğalgaz ve diğer ürünlerde artış yaşanmasından dolayı ekmek ve pide fiyatlarında zam yaptık. Daha önce 7 liradan satılan 200 gram ekmek, pide, simit ve poğaça ürünlerine 1 TL zam yaparak 8 TL olarak satışa sunduk. Bu zammı yaparken Alaca halkını ezdirmemeye dikkat ettik. Çorum genelinde en son zam yapan Alaca ilçesi oldu. Bazı ilçelerde aynı gramajdaki ekmek 10 liradan satılmaktadır. İlçeler arasında en ucuz ekmek Alaca'da satılmaktaydı."

corumda-ekmek-kac-lira-corumda-ekmege-zam-var-mi-1.jpg

ÇORUM EKMEK FİYATLAR 2024

İlçede ekmek fırını işleten Uğur Bayrak ise, "Yapılan zam maliyetimizi kurtarmamaktadır. Fırınlarımız doğalgazlı, iş yerlerimiz kira, kullandığımız imalat ürünleri fiyatları uçtu. Biz ekmek fırını olarak yapılan 1 TL zammı kabul etmiyoruz. Bu yapılan zammı protesto etmek amacıyla ekmeğe zam yapmayarak, 7 liradan satışına devam ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN