O ilde hazine var ama topraktan çıkaran yok! Yabancılar bilse peşine düşer: Dokunduğu yeri iyileştiriyor

O ilde hazine var ama topraktan çıkaran yok! Yabancılar bilse peşine düşer: Dokunduğu yeri iyileştiriyor

O ilimizde hazine var ama topraktan çıkaran yok! Tam bir şifa deposu! Dokunduğu yeri iyileştiriyor. O ilimizde bile nadir yetişiyor. Doğanın mucizelerinden sadece biri! Yabancılar bilse peşine düşer...

Taşı toprağı fışkıran yurdumuzun bilinmeyen şifa depolarından biri de Şanlıurfa'da yetişiyor. Halk tarafından pek bilinmeyen ot toprakta öylece kalıyor. İpekyol Gazetesi köşe yazarı Abdullatif Yılmaz faydalarını açıkladı.

Şanlıurfa 75. Mesleki Eğitim Merkezi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni ve İpekyol Gazetesi köşe yazarı Abdullatif Yılmaz, bilimsel adı Plantago lanceolata olan sinir otunun (sinirli ot) faydalarını açıkladı.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Sinir Otu - Yemek.com

Şanlıurfa’da nadir yetişen sinir otu, alternatif tıpta hastalık ve sorunlara çözüm arayanların doğadaki mucizelerinden biri haline gelmiş durumda. Sinir otunun antibakteriyel özellikler taşıdığı ve çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiği yapılan araştırmalarla destekleniyor.

SİNİR OTUNUN KULLANIM ALANLARI

Abdullatif Yılmaz, sinir otunun özellikle yara tedavisinde kullanıldığını belirterek “Sinir otu bizim bölgede genellikle yara tedavisinde kullanılır. Özellikle travmalara bağlı, iltihaplı yaraların iyileşmesini sağladığı söylenir. Gıda bitkisi olarak da bazı yerlerde çiğ olarak, salatalarda kullanıldığı söyleniyor” şeklinde konuştu.

SİNİR OTUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Sinir otunun sağlık üzerindeki olumlu etkileri şunlardır:

  • Antibakteriyel özellikleri sayesinde travmaya bağlı iltihaplı yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Vücuttaki iltihaplanmaları azaltarak, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
  • Çiğ olarak tüketildiğinde sindirim sistemini rahatlatır ve bağırsak sağlığını destekler.
  • İçeriğindeki bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.
  • Özellikle öksürük ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN