O ilde virüs alarmı! İçme suyunda virüs bulundu! Binlerce kişi hastanelik...

O ilde virüs alarmı! İçme suyunda virüs bulundu! Binlerce kişi hastanelik...

Geçtiğimiz günlerde o ilde hastane başvurularında yaşanan yoğunluk ve enfeksiyon nedeniyle binlerce kişi hastanelik oldu. İçme suyu analiz edildi! Sonuç ise korkutucu! İçme suyunda virüs tespit edildi...

Adıyaman'da geçtiğimiz günlerde hastaneye ishal, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerle başvuru yapıldı. Başvuruların anormal şekilde artış yapılmasının ardından sağlık ekipleri harekete geçti. 4.000 kişinin hastaneye başvurmasının ardından içme suyunda analiz yapıldı.

4.000 KİŞİ HASTANELİK OLDU

111.jpg

Son dönemde Besni İlçesi'nde artan ishal, mide bulantısı ve kusma gibi sağlık sorunlarına bağlı olarak yaklaşık 4.000kişi hastanelere başvurdu. Bu sağlık sorunlarının artmasının nedeni, içme suyundaki tespit edilen rota virüsü olarak belirlendi.

ROTA VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

treter-002.jpg

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Besni İlçesi'nde yaşanan bu sağlık krizine yanıt olarak ilçe içme suyundan numuneler alarak detaylı bir inceleme başlattı.

VAKALAR AZALIYOR​​​​​​​

Yapılan titiz kontroller ve testler sonucunda, Besni İlçesi Erdemoğlu Mahallesi'nden alınan numunelerde rota virüsünün varlığı tespit edildi. Besni Kaymakamı Çağlar Partal'ın şebeke suyunun içilmemesi yönündeki uyarılarına yanıt olarak, vaka sayılarında belirgin bir azalma yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN