O ilimiz diken üstünde! Tek bir ısırığı insanı öldürüyor! Dünyanın en zehirlisi...

O ilimiz diken üstünde! Tek bir ısırığı insanı öldürüyor! Dünyanın en zehirlisi...

Dünyanın en zehirlisi olarak belirtilen o canlı Türkiye'de görüldü! O ilimiz adeta diken üstünde... Tek bir ısırığı insanı öldürebilecek güçte! Zehriyle adeta ölüm saçıyor. Sakın dokunmayın bile...

Son günlerde Türkiye'de endişe yaratan bir gelişme yaşandı. Dünyanın en zehirli örümcekleri arasında gösterilen bir tür olan "argiope lobata," Türkiye'de görüldü. Bu tür örümcekler, tek bir ısırığıyla insanlara ölümcül zarar verebilecek kadar güçlü bir zehre sahipler. O ilimiz adeta diken üstünde...

KIRŞEHİR'DE GÖRÜLDÜ

gfddfg-001.jpg

Kırşehir'de nadir görülen ve dünyanın en zehirli örümcekleri arasında yer alan "argiope lobata" türü örümceklerin görülmesi uzmanları endişelendirdi. Kırşehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mücayit Şahin, bu örümcek türünün insan sağlığına zararlı olduğunu belirtirken, müdahale edilmediği sürece saldırmadığını vurguladı.

Argiope lobata türü örümcek, Kırşehir'in Boztepe ilçesinde farklı desenleriyle dikkat çeken bir şekilde görüldü. Kırşehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mücayit Şahin, bu tür örümceklerin anavatanının Afrika, Asya ve Güney Avrupa olduğunu söyledi.

SİNİR HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR

ter.jpg

Şahin, "Normal örümceklerden çok farklıdır. Farklı desenleriyle dikkat çeken bir örümcek türüdür." ifadelerini kullanan Şahin, "Örümceğin taşıdığı zehirden dolayı dünyanın en zehirli örümcekleri arasına girmiştir. Normalde büyüklükleri erkeklerde 6 milimetre, dişilerde 25 milimetre civarındadır. İnsan vücudunda özellikle sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına sebep olmaktadır. Ancak bu örümcek türünün kolay kolay insanlara saldırmadığı biliniyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ ÖRÜMCEĞİ

treter.jpg​​​​​​​

Şahin, normal örümceklerden farklı desenleri olan bu türün dünyanın en zehirli örümcekleri arasında yer aldığını ifade etti. Ancak, bu örümceklerin insanlara nadiren saldırdığını ve müdahale edilmediği sürece tehlike oluşturmadığını belirtti.

Örümceklerin genellikle bağ ve bahçelerde görüldüğünü söyleyen Şahin, kırsal alanlarda pek rastlanmadığını ekledi. Örümcek türlerinin yaşam sürelerinin kısa olduğunu tahmin ettiklerini ve bu nedenle endişelenilmemesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN