O ilimizde kedisi-köpeği olanlar dikkat! Cezası 5 milyon TL: Köpek sahibi olmadan önce iki kere düşünün

O ilimizde kedisi-köpeği olanlar dikkat! Cezası 5 milyon TL: Köpek sahibi olmadan önce iki kere düşünün

Evcil hayvanı olanlar... Özellikle köpeği olan vatandaşlar bu habere dikkat! O ilimizde bunun cezası 5 milyon TL! Köpek sahipleri resmen diken üstünde. Köpek sahibi olmadan önce mutlaka iki kere düşünün...

Köpek sahipleri son dönemlerde ciddi bir endişe altında. Bir ilimizde yürürlüğe giren yeni düzenleme, köpek sahiplerinin dikkatli olmalarını gerektiriyor. Bu düzenlemeye uymamanın cezası tam 5 milyon TL! Köpek sahipleri, artık adeta diken üstünde.

CEZASI 5 MİLYON TL!

bvc.jpg

Bolu Belediye Meclisi, Eylül ayının 1. oturumunda alınan önemli bir kararla şehre başıboş köpeklerin farklı illerden araçlarla getirilerek bırakılmasını engellemeyi amaçlayan önergeyi oy birliği ile kabul etti. Önergeyi ise CHP'li üyeler Saadet Dişli ve Mehmet Korkmaz ile İYİ Partili Ahmet Yılmaz sundu.

Önerge, başıboş köpeklerin şehre getirilip bırakılmasını önlemek amacıyla çok sert tedbirler içeriyor. Önergeye göre, köpekleri başıboş bırakanların tespit edilmesi durumunda, 1 milyon ile 5 milyon TL arasında idari para cezası uygulanacak.

"YAKALARSAK CEZAYI UYGULAMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

ter.jpg

Türkiye'de bir ilk olacak uygulamadan bahseden Bolu Belediye Başkanı Özcan, "Bolu’ya belediyelerin araçlarıyla çok sayıda hayvan getiriyorlar. Ve bu sokak hayvanlarını köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Kanunu inceledik kanunda bununla ilgili hiç bir hüküm yok. Hayvana kötü muameleye ilişkin hüküm var, cezalar var ama bir yere toplu hayvan bırakmanın bir cezası yok. Bizim güzel bir barınağımız var ama Zonguldak’ın da tutun Gerede’ye, Düzce’ye kadar her yerden getirip hayvan bırakıyorlar. Ondan sonra vatandaşımız bu durumdan muzdarip. Bizde caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye’de ilk yapılacak. Kim mahkemeye verecek onu da merak ediyorum. Kim mahkemeye verirse tüm hayvanseverleri onun üzerine salarım. Bolu sokak köpekleri konusunda en sıkıntısız illerden biri. Bunu fırsat bilip getirip sabaha karşı bırakıp kaçıyorlar. Geçmişte Hendek Belediyesini tespit ettik. Ama yasada bir yaptırım yok. Bizde yasada bir boşluk olunca idari ceza koyalım dedik. Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN