O ilimizdeki akarsuyu adeta istila etti! Yüzlerce kuş tehlike altında! Akarsudan kötü kokular geliyor!

O ilimizdeki akarsuyu adeta istila etti! Yüzlerce kuş tehlike altında! Akarsudan kötü kokular geliyor!

O ilimizde bulunan akarsuyun yüzeyi yeşile büründü! Yüzlerce kuşun yaşamı tehlike altında! Bölge halkı kötü kokulardan şikayetçi... Giderek büyüyor!

Iğdır'ın merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Karasu akarsuyu, yosunlarla kaplanarak yeşile büründü. Bu durum, çevredeki insanların rahatsızlık duyduğu kötü kokuların yayılmasına neden oldu.

NEDENİ YÜKSEK SICAKLIKLAR

erty.jpg

Iğdır'da yer alan Türkiye'nin en yüksek dağı olan 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı eteklerinde bulunan milli park içindeki Karasu akarsuyu, yosunlarla kaplanarak görsel olarak dikkat çekici bir değişiklik yaşadı. Yüksek sıcaklıkların etkisi altında olan Iğdır'da, Karasu akarsuyu da sıcaklıklardan olumsuz etkilendi. Yüzeyinde ortaya çıkan yosunlar yeşil bir örtü oluşturdu. Yosunlar, özellikle bölgeye özgü kuş türlerini riske atıyor.

AKARSUDAN KÖTÜ KOKULAR YAYILIYOR

rwe-001.jpg

Ahmet Ataş, akarsuyun yeşile döndüğünü ve yosun sıkıntısının olduğunu belirterek, çevre temizliğine dikkat çekti. Ataş, özellikle gençlerin piknik yaparken çevreyi temiz tutmamalarının sorunlara yol açtığını ifade etti. Milli Park ilan edilen bölgede birçok kuş türünün bulunduğunu ve bu nedenle temizlik konusunda yetkililerden titizlik beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, kirlendiğinde akarsunun yosun tuttuğunu ve kötü kokuların yayıldığını belirterek, yetkililerden bu konuda müdahale yapmalarını talep etti.

fgd.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN