O parti de kırılmalar yaşandı! İstifa kararını açıkladı: Hataları bedelini ödemeden…

O parti de kırılmalar yaşandı! İstifa kararını açıkladı: Hataları bedelini ödemeden…

Seçim sonrasında partilerden istifa kararlarında peş peşe geldi. AK Parti'de bir dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan o isim istifa ettiğini duyurdu. İşte dikkat çeken o açıklamalar…

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından partilerde kırılmalar yaşanmaya başladı. Cumhur ittifakına karşı kaybeden muhalefette istifalar da peş peşe geldi. Bir dönem AK Parti'de Diyarbakır milletvekilliği yapan o isim gelecek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Dikkat çeken açıklamalarla görevini bıraktı. İşte dikkat çeken o açıklamalar…

İSTİFA KARARINI AÇIKLADI

Büyük tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ayrılık kararları da gelmeye devam ediyor. Cumhur ittifakına karşı kaybeden muhalefet cephesinden istifalar gelirken son ayrılık Gelecek Partisi’nin Yönetim Kurulu üyesi Cuma İçten’den geldi.
Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan gelecek partisi seçimlerin ardından ayrılık kararları ile gündeme gelmeye başladı. İçten, iktidara ve muhalefete yönelik eleştirilerini bireysel olarak yapacağını belirterek dikkat çeken ifadeler kullandı.

cuma-icten.jpg

SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

Yaşanan süreç hakkında kendi değerlendirmelerini aktaran İçten, geride kalan seçimlerin muhalefet için bir kayıp olduğunu aktardı. Hataların bedelinin ödenmeden siyasete Devam etmenin siyasal tarihte çok da doğru bir karar olmadığını belirten İçten, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:


“Hatalarının bedelini ödemeden siyasete devam etmek siyasal tarihte çok da doğru sonuçlar doğurmayacağı inancındayım. Bu benim için de bir başarısızlıktır ve sorumluluk sahibi olan biri olarak görevimden istifa etme kararı aldım. Bu benim için özeleştiri yapacağım bir süreçtir.”


Gelecek partisindeki tüm resmi görevlerinden istifa ettiğini belirten İçten, “genel başkan danışmanlığı, teşkilat başkan yardımcılığı, denetleme kurulu ve parti yönetim kurulu üyeliğinden Sayın Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'ndan müsaade alarak ayrılıyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN