O sebzenin kabuğundan elektrik elde ediyorlar! Yıllık üretimi 110 bin ton: 20'den fazla ülkeye ihraç ediliyor

O sebzenin kabuğundan elektrik elde ediyorlar! Yıllık üretimi 110 bin ton: 20'den fazla ülkeye ihraç ediliyor

O sebzenin hem kendisini üretiyorlar, hem de atığından elektrik elde ediyorlar! Yıllık üretim ise 110 bin ton! 20'den fazla ülkeye ihraç ediliyor...

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yaptığı açıklamada, 20 bin dekarlık alanda çok sayıda çiftçiye sözleşmeli ekim yaptıklarını ve bu patateslerin Beyşehir ile Seydişehir ilçeleri arasında bulunan Seydibey Entegre Tesisleri'nde işlendiğini belirtti.

15 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

patatesten-elektrik-1.jpg

Erkoyuncu, Türk çiftçisinin ürettiği patatesleri marka haline getirerek, iç pazarın yanı sıra Rusya, Arap ülkeleri, Avrupa ve Afrika kıtası dahil olmak üzere tüm dünyaya sattıklarını ifade etti. Seydibey Entegre Tesisleri'nin yıllık üretim kapasitesinin 110 bin ton olduğunu vurgulayan Erkoyuncu, fabrikada 350 kişinin istihdam edildiğini ve en az 20 ülkeye yıllık 15 milyon dolarlık ürün ihraç ettiklerini dile getirdi.

Ayrıca, modern teknolojiyle donatılmış fabrikada, atık patates kabuklarının biyogaz üretim tesislerinde elektrik üretiminde kullanıldığını belirten Erkoyuncu, ürettikleri patatesin dünyaca ünlü fast food zinciri restoranlarına da verildiğini söyledi.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ATIKLARDAN ÜRETİYOR

patatesten-elektrik-2.jpg

Kendi elektriklerini de atıklardan ürettiklerini belirten Erkoyuncu "Kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Hem 5,2 megavatlık GES projemiz hem de 2,8 megavatlık biyogaz tesisimiz var. Patates ve pancar artıklarını değerlendirip biyogazdan elektrik üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Fabrika Müdürü Murat Diker ise patates üretim sürecini detaylarıyla anlattı. Patateslerin işlenmesi ve paketlenmesinin ardından soğuk hava depolu araçlarla sevkiyatının yapıldığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN