O şehirde bu lezzet olmadan bayram olmuyor! Kilosu 450 TL’den satılıyor, kilolarca alınıp stok yapılıyor

O şehirde bu lezzet olmadan bayram olmuyor! Kilosu 450 TL’den satılıyor, kilolarca alınıp stok yapılıyor

Bayram telaşı devam ederken o şehirde bayramın tadı kahke ile çıkıyor. Bayramın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor şehrin bütün noktalarında satılıyor. Kimse bunu almadan eve dönmek istemiyor. İşte tüm detaylar…

Gaziantep'te vatandaşların vazgeçemediği bu lezzet bayram sofralarını süslüyor. Bayram süresince ve sonrasında misafirlere ikram edilmek üzere yapılan geleneksel bir kurabiye olan köy kahkesi, şehrin pastane ve fırınlarında yoğun olarak talep ediliyor. İşte tüm detaylar…

GAZİANTEP'İN YOĞUN MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Bayram öncesinde başlayan hummalı çalışma bayramda da hız kesmeden devam. Pastanelerde gece gündüz demeden çalışan işçiler köy kahkesi yetiştirmek için kolları sıvadı. Gaziantep'in zengin mutfak kültürünün bir yansıması olarak görülen köy kahkesi margarin, zeytinyağı, pekmez ve toz şeker gibi malzemelerin karıştırılarak elde edildiği bir çeşit kurabiye olarak biliniyor. İçerisine eklenen çörek otu, susam ve baharatlarla lezzetine lezzet katılıyor.

koy-kahkesi.jpg

ŞEHRİN EŞSİZ LEZZETİ

Gaziantep'te yaklaşık 13 yıldır pastane işletmeciliği yapan Güzin Suran, şehrin eşsiz lezzeti olan köy kahkesinin bayramda da sofraların vazgeçilmez lezzeti olduğunu söyledi. Vatandaşlara kahve siparişi yetiştirmek için durmadan çalıştıklarını dile getiren Suran, yoğun mesainin devam ettiğini vurguladı.

BAYRAMIN TELAŞI BİR BAŞKA

Bayram öncesinde pişmeye başlayan köy kahkesi satışları devam ederken vatandaşlar da kilolarca kahke satın alıyor. Kahkelerin satışına devam eden Suran, “Gaziantep’te bayram telaşı anlatılmaz yaşanır. Her şey gibi yemeklerimizde de, pastalarımızda da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

antep-kahke.jpg

Köy kahkesi yoğun talep görürken vatandaşlar için ekonomik bir tercih olduğu da belirtiliyor. Has Zeytinyağı ile yapılan bu lezzet imajı usulü olarak yapılmaktadır. Tüm komşular toplanıp bir araya geldikten sonra yapılan köy kahkeleri ardından fırınlara götürülüp tepsilerle pişiriliyor. Bir şifa deposu olan kahke içerisinde pekmez, rezene, kendir tohumu, susam, çörek otu gibi farklı besin kaynaklarını da bulunduruyor. Hem göze hem mideye hitap eden kahkeler ekonomik bir lezzet olarak da sofralardaki yerini alıyor.

koy-kahkesi-1.jpg

YILLARIN GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Gaziantep'te hemen hemen her evde köy kahkesi bulunurken taleplere yetişmekte zor oluyor. Ekonomik bir kuru pasta türü olarak görülen bu lezzet Gaziantep'te yıllardır süregelen bir gelenek halinde yapılıyor. Annelerden Birgül anneannelerden öğrenilen bu lezzetin kilogram fiyatı ise 450 TL'den satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN