O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Soğuk hava o illere resmen buz tutturdu: Bir yandan kar yağışı bir yandan fırtına…

O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Soğuk hava o illere resmen buz tutturdu: Bir yandan kar yağışı bir yandan fırtına…

Kış mevsimi ülkemize geç gelse de o illerde ciddi derecede etkilemeye başladı. Özellikle de o şehirlerde yaşayanlara uyarılar yapıldı. O illerimizin soğuk havadan resmen buz tuttu. Bir yandan kar yağışı etkili olurken bir yandan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İşte detaylar…

Bu sene kış mevsimi yurda oldukça geç geldi. Son yılların en sıcak mevsimini yaşadıktan sonra yurdun genelinde kış mevsiminden dolayı dört gözle kar yağışı beklenirken ocak ayının bitmesine yakın hem havalar soğumaya başladı hem de yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Öte yandan henüz bazı bölgelere kar düşmezken bazı bölgeler ise resmen buz tuttu. Öyle ki Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli’de dondurucu soğuklar etkili oldu.

ERZURUM -15’E KADAR DÜŞTÜ

Ülkenin en soğuk yerlerinden biri olan Erzurum’da bir süredir kar yağışı etkisini gösteriyordu. Şimdi ise yerini soğuk havaya bırakırken caddeler sokaklar ve ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı. Şehrin hava sıcaklığı ise sıfırın altında 15 derece olarak ölçüldü.

yeni-proje-6-002.jpg

Soğuk havanın etkili olmasından dolayı araçların camları buz tutarken çatılardan buz sarkıtları oluştu. Kentteki kaldırımlarda buzlanma meydana gelirken vatandaşlara önlem almaları konusunda uyarılar yapıldı.

KARS BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışının etkili olduğu şehirlerden biri kars olurken gece saatlerinde başlayan yağış sabah yerini soğuk havaya bıraktı. Şehir beyaz örtüyle kaplanırken kaldırım ve yollarda buzlanma meydana geldi. Öte yandan Sarıkamış ilçesinde aralıklı kar yağışı görülürken bina çatıları ve doğalgaz bacalarında buz sarkıtları oluştu.

kars.jpg

ARDAHAN’DA BUZLANMA

Ardahan'da soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Kentin yüksek noktalarında yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

ardahan.jpg

AĞRI VE TUNCELİ’DE DONDURUCU SOĞUK

Kar yağışı Ağrı’da günlerdir etkisini sürdürürken şu saatlerde ise dondurucu soğuklar görülmeye başlandı. Öyle ki soğuk havanın etkisiyle Murat Nehri'nin yüzeyi ve dereler buzla kaplandı.

agri.jpg

Aynı durum Tunceli için de geçerli iken soğuk havadan dolayı cadde ve sokaklarda buzlanma meydana geldi. Öte yandan Dere ve şelalelerin de buz tuttuğu kentte, Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki ağaçlar kırağıyla kaplandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN