O şehrin dağları resmen para kaynağı! Köylüler teker teker topraktan çıkarıyor, kilosu 150 liradan satılıyor

O şehrin dağları resmen para kaynağı! Köylüler teker teker topraktan çıkarıyor, kilosu 150 liradan satılıyor

O şehrin topraklarından resmen para fışkırıyor. Sepetleri ile ormana çıkan köylüler teker teker topluyor kilosunu ise 150 TL'den satıyor. Pazar tezgahında gören kapış kapış alıyor bulamayan da eli boş dönüyor.

Kasım ayı ile birlikte başlayan yağışlar da Tokat'ın verimli topraklarına daha da verim katıyor. Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen mantarlar köylülerin de geçim kaynağı oluyor. Teker teker topladıkları mantarları pazara götüren köylüler de yoğun ilgi ile karşılanıyor.

KİLOSU 150 TL'DEN SATILIYOR

Köylülerin büyük bir geçim kaynağı olarak görülen daha mantarları yağmurlu havalarda da topraktan birer birer yükseliyor. Tokat merkeze bağlı Almus, Niksar, Erbaa gibi ormanlık alanlarda ortaya çıkan mantarları toplayan köylüler ise pazara götürdükleri mantarların kilosunu 80 ila 150 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıyor.

kanlica-mantari-toplamak.jpg

Bu yıl yağışlı havaların geç gelmesi mantar sezonunun da geç açılmasına neden oldu. Yağmur ile birlikte açığa çıkan mantarlar türlerine göre ayrılırken köylülerin de geçimini sağlayan önemli ürünler arasında yer alıyor. Bereketli topraklarında bereketli ürünler yetiştiren Tokat ise yağmur sezonu ile birlikte daha çok ürün toplayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN