O sol parti AK Parti listesinden seçime giriyor! Bunu kimse beklemiyordu: 14 Mayıs'ın en büyük sürprizi

O sol parti AK Parti listesinden seçime giriyor! Bunu kimse beklemiyordu: 14 Mayıs'ın en büyük sürprizi

Bülent Ecevit'in 'ak güvercin'i Cumhur İttifakı'na uçtu... Yılların Demokratik Sol Partisi (DSP) ile AK Parti arasındaki görüşmelerden ittifaka katılma sonucu çıktı. Üstelik DSP, seçime AK Parti listelerinden katılacak.

AK Parti ile DSP arasında yapılan görüşmeler sonuç verdi. İlk olarak 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen DSP lideri Önder Aksakal, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Cumhur İttifakı'na dahil olan parti seçimde kendi partisinin adı altında değil, AK Parti listelerinden aday gösterecek.

'AK GÜVERCİN' AK PARTİ'DE

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in önderlik ettiği AK Parti heyeti, bugün Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etti.

Uzun süren görüşmenin ardından DSP lideri Önder Aksakal, partisinin 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini duyurdu.

ds-ak-parti-gorusmesi.jpg

DSP ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK

1985 yılında eski Başbakan Bülent Ecevit tarafından kurulan Demokratik Sol Parti'nin genel başkanı Önder Aksakal, görüşme sonrası kararlarını şu sözlerle açıkladı:

"DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık."

dsp-onder.jpg

"AK PARTİ LİSTELERİNDEN PARLAMENTOYA"

Aksakal, DSP'nin seçime girmeyeceğini, AK Parti listelerinden aday göstererek parlamentoya gireceklerini ifade ederek "Biz seçimlere katılmıyoruz. DSP parlamentoda olacak. AK Parti listelerinden orada olacak." şeklinde konuştu.

ESKİ DSP'LİLER KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR


DSP'li eski 51 bakan ve milletvekili yayınladıkları bildiri ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamıştı.

AK Parti'nin DSP'ye yaptığı ziyaret sonrasında bu sefer DSP'li 74 eski bakan ve milletvekili yeni bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu'na desteklerini belirttiler.

21. Dönem DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün yaşadığımız gelişmelerden dolayı açıklamamızı yenileme ihtiyacı hissettik. Daha önce 52 tane DSP eski milletvekili ve bakan arkadaşımızın yaptığı açıklamayı bugün 74 eski DSP bakan ve milletvekili arkadaşları olarak yeniden yapmak istiyoruz. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN