O tarihte dışarı çıkan pişecek! Uzmanlardan uyarı geldi: Sıcak günler geride kaldı, daha sıcak günler bizi bekliyor...

O tarihte dışarı çıkan pişecek! Uzmanlardan uyarı geldi: Sıcak günler geride kaldı, daha sıcak günler bizi bekliyor...

Hava sıcaklıklarındaki düşüşün ardından meteorolojik kaynaklardan uyarılar geldi. Son zamanlarda ülke gündeminde yer alan yüksek sıcaklıkların düştüğü günlerde yeni bir sıcaklık tehlikesine dikkatler çekildi. Sıcak hava dalgalarının ülkeyi etkisi altına almasıyla birlikte sıcaklıklar o bölgelerde 10 derece kadar yükselecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaz mevsiminin başından itibaren etkisini gösteren sıcak hava dalgaları gitmek bilmiyor. Yüksek sıcaklıkların dört bir yandan sardığı ülkemizde serin günlerin kendini göstermesinin ardından kötü haber geldi. Özellikle o bölgelere dikkat çeken meteoroloji sıcaklığın 10 dereceye kadar artacağını duyurdu.

SICAKLIKLAR YENİDEN ARTIYOR

Son zamanların en sıcak yazlarından birisini geçiren Türkiye'de sıcaklıklar düşmek bilmiyor. Termometrelerin tekrardan yükseldiği günlerde uzmanlardan uyarı geldi. Mevsim normallerine inen sıcaklığın o tarihten itibaren yeniden yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü Tahmin Erken Uyarı Merkezi tarafından sıcaklıklar hakkında uyarılar geldi. Sıcaklığı mevsim normalleri seviyelerini aşacağını belirterek tarihi vurguladı.

O tarihte dışarı çıkanlar aşırı sıcaklıklara maruz kalacak. Türkiye'de etkisini gösterecek olan sıcak hava dalgasının bugün itibariyle başlayarak hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte termometrelerdeki derecenin mevsim normallerinin 8 derece ile 10 derece arasında üzerine çıkacağı beklenenler arasında yer alıyor.

heat-and-cars.webp

İL İL BEKLENEN SICAKLIKLAR

Sıcak hava dalgasının etkisiyle artan sıcaklıkların 1 Eylül Cuma günü itibariyle ülkeyi terk etmesi bekleniyor. Eylül ayı itibariyle Trakya kesimlerinde, 2 Eylül itibariyle bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.

Bölgede görülen sıcaklıklar ise meteoroloji tarafından paylaşıldı. Beklenen sıcaklıklar; İstanbul'da 32-34, Edirne'de 31-37, Kırklareli'nde 32-36,Tekirdağ'da 30-32, Yalova'da 29-31, Kocaeli'nde 34-37, Sakarya'da 33-37 derece olarak açıklandı.

sicak-hava-meteoroloji-27-temmuz-20-fhmn.jpg

O SAATLERDE EVİNİZDE OTURUN

Yükselen sıcaklıklara karşı uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 - 10 derece üzerine çıkması beklenirken vatandaşlara evinde durması öneriliyor. Uzmanlardan gelen uyarılara göre, saat 11.00 ile 16.00 arasında kronik hastalar, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, hamileler ve çocukların dışarı çıkmaması konusunda uyarılar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN