Odessa'daki Türk öğrencilerin tahliyesi başladı

Odessa'daki Türk öğrencilerin tahliyesi başladı

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgal harekatı sonrasında Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla kara yoluyla tahliye edilen Türk vatandaşlarının bulunduğu ilk kafile Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı’na giriş yaptı. Kafilede bulunan öğrenci Emre Can Avcı, yaşadıklarını KARAR’a anlattı. Avcı, “Cuma akşamı saat 8’den beri yoldayız. İstanbul Esenler Otogarına gidiyoruz. Hepimiz çok yorgunuz.” dedi.

FURKAN UZUN

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgal harekatı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından “savaş” olarak tanımlanırken işgalin ortasında kalan Türk öğrencilerin tahliyesi başladı.

KARAR'a konuşan öğrenci Emre Can Avcı, Odessa’daki Uluslararası İnsani Üniversite’de okuduğunu belirterek Türkiye’nin Odessa Büyükelçiliğinin Odessa’daki Türk öğrencilere ulaştığını ve 250 kişilik bir grupla beraber cuma akşamı saat 8’den beri yolda olduklarını açıkladı.

Avcı şunları söyledi :

"Cuma akşamı saat 8'den beri yoldayız. İstanbul Esenler Otogarına gidiyoruz. Hepimiz çok yorgunuz. Konsolosluk bizimle iletişime geçti. Yaklaşık 250 kişi ile beraber İstanbul’a gidiyoruz.

Yolculuğun uzun sürme sebebi Ukrayna-Romanya sınırında Ukrayna tarafının çok ağır çalışması. Biz Odessa’daki ilk tahliye grubuyuz. İkinci grup şuan Romanya’da, üçüncü grup ise bu akşam yola çıkacak.

Ukrayna- Romanya sınırında bir olay olmadı. Romanya tarafı, herkes için fazlasıyla erzak yardımı, battaniye, sıcak çadır ve telefon hatları yardımında bulundu. Ayrıca Romanya vatandaşları da bize yardım etti. Kazasız bir şekilde Edirne sınır kapısına ulaştık. Herkesin durumu iyi, karnı tok, otobüsteki vatandaşların pasaport kontrolü yapıldı. “

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN