Oğlunu kaybedince kendini dağlara vurdu, şifayı orada buldu! 41 çeşit çiçek toplayıp yapıyor: Tamamen organik

Oğlunu kaybedince kendini dağlara vurdu, şifayı orada buldu! 41 çeşit çiçek toplayıp yapıyor: Tamamen organik

Tokat’ta yaşayan ev hanımı Havva Çiftçier, 20 yıl önce oğlunu kaybedince kendini dağlara vurdu, şifayı orada buldu. Dağlarda yetişen 41 çeşit çiçeği toplayarak tamamen organik reçel yapan Çiftçier, hem eşini hem de kendini tedavi ediyor…

Tokat’ta yaşayan 57 yaşındaki ev hanımı ve 3 çocuk annesi Havva Çiftçier, 20 yıl önce oğlunu kaybetmesinin ardından psikolojik bunalıma girdi. Bu zorlu süreci atlatabilmek için kendini doğaya adayan Çiftçier, bitkilerin şifalı özelliklerini keşfe çıktı.

tokatta.jpg

Eşinin kalp hastalığı ve kendi astım rahatsızlığı için doğadan topladığı bitkiler ile doğal ilaçlar hazırlayan Çiftçier, büyük bir zahmetle topladığı 41 çeşit çiçeğin oluşturduğu şifalı reçelle dikkat çekti.

tokatta-1.jpg

“ALLAH OTLARI VE ÇÖPLERİ BOŞA YARATMAMIŞ”

Bitkilerle olan macerasının 20 sene önce oğlunu kaybetmesi ile başladığını belirten Havva Çiftçier, “Bitkilerle olan maceram 20 yıl önce başladı. 19 yaşındaki oğlumu kaybettim. Psikolojim bozuldu. Beni dağlara çıkartın, ot ve çöplerle uğraşayım diyordum. Otla çöple ne işin var diye bana kızdılar. Halbuki Allah bize o kadar güzellikler bahşetmiş ki otları ve çöpleri boşa yaratmamış. Hepsinde ayrı bir şifa var. Kimisinin çayını içiyoruz, kimisini kurutuyoruz, kimisini macun yapıyoruz. Hepsinin ayrı bir faydası var. Eşim kalp ameliyatı oldu, benim de astım hastalığım vardı. O yüzden kozalaktı, alıçtı, çiçekti derken şimdi doğadaki bütün otların ne işe yaradığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

tokatta-2-001.jpg

“41 ÇEŞİTTEN YAPILMIŞ REÇELİN AYRI BİR ŞİFASI VAR”

Tokat yaylarında farklı çiçek türlerini topladığı bilgisini veren Çiftçier, “Şu an da Odaba’nın düzlüğündeyiz. 41 çeşit çiçek topladık. Bunların hem reçelini yapacağız hem de bazı çiçekleri kurutup çayını yapacağız. Bazılarını da soğuk sıkım zeytinyağına koyup yaralara ağrılara merhem yapacağız. Bitkilerin hepsi bir anda bitmediği için kurutup saklıyoruz. Mesela şu anda karahindibağı arıyoruz ama burası yüksek rakım olduğu için henüz çıkmamış. 15-20 gün sonra ancak çıkar. Şu an topladığımız çiçek 10 çeşidi geçti. Bunları şimdi kurutabilirsek kurutacağız yoksa difrizde saklayacağız. Ben genellikle reçel şeklinde kaynatıp büyük kavanozlara koyuyorum. Tekrar diğer çiçekleri de toplayıp kaynattığım zaman birbirlerine ekliyorum. 41 çeşitten yapılmış reçelin ayrı bir şifası ayrı bir aroması var. Mesela içerisinde bulunan akasya çiçeğinin diş eti kanamasına ve astıma çok faydası var. Bu reçelin faydaları saymakla bitmiyor. Glikoz kullanmıyoruz ve tamamen organiktir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN