Öğrenciler kızacak, veliler sevinecek! Bakan yeni yeni yasağı açıkladı: Öğretmenler de yasağa dahil

Öğrenciler kızacak, veliler sevinecek! Bakan yeni yeni yasağı açıkladı: Öğretmenler de yasağa dahil

Öğrencilerin dikkatini çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılına dair kararlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencileri üzecek velileri sevindirecek haberi verdi. Öğretmenlerin de dahil edileceği bu yasak ile birlikte öğretmen atamalarına dair duyuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Eğitim öğretim sezonu başlamadan önce yeni kararlar duyuruluyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından alınan kararlar paylaşıldı. Eğitim gündeminde yer alan yeni kararlara dair velileri sevindiren, öğrencileri sinirlendiren karar gündemde yer aldı.

CEP TELEFONU YASAĞI

Okullarda cep telefonu kullanımlarında dikkat çeken Bakan Tekin, çocukların cep telefonlarını sınıfa girmeden teslim edeceğini belirtiyor. Son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan videolarda öğretmenlerin sesleri ve görüntüleri yer alıyor.

Bu durumu istemediğini belirten Tekin, aynı hassasiyeti öğretmenlerden de bekliyor. Cep telefonlarının yanı sıra okullarda zorunlu kayıt bağışı olmadığını belirterek, "Ne kayıt ücreti var ne de bağış zorunluluğu var. Velileri zorlayan kişilere uyarılarda bulunuyoruz!" ifadelerini kullandı.

aa-20230905-32075734-32075733-milli-egitim-bakani-tekin-aa-editor-masasina-konuk-oldu.jpg

DEVAMSIZLIK VE SINIF TEKRARI

Bakan tarafından gelen açıklamalarda liseyi bitiren öğrencilerin eğitim durumları gündeme geldi. Temel alanlarda eksik kalmaması açısında yeni bir sürüm duyurdu. Genel ortalaması 50 olan öğrenciler sınıfı geçebilecek. Bu şekilde asgari bir başarı ortalaması tutulmayarak tedbir alındığını ifade etti.

Sınıf tekrarı ve okul devamsızlığında ısrarcı olduğunu belirterek, eğitimi sekteye uğratan problemler arasında olduğunu vurguladı. Sınıf tekrarına dair detayları paylaşacağını da belirtti. Sınıfta yer alan 30 öğrencinin 25'inin açık öğretime kayıt yaptırdığını belirten Yusuf Tekin, sağlıklı olmadığının altını çizdi.

162806-40020-680x714.jpg

68 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR

Öğretmen atamalarına dair gelen açıklamalarda ise yıl sonuna kadar rakamların değişebileceği vurgulanıyor. Günümüzde 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ihtiyaçlarının ders sayısına göre de belirlendiğini açıkladı.

Ders sayısı azaldığında öğretmen ihtiyacı da azalıyor diyerek, "Dolayısıyla sürekli güncelleme yapıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız da bize çok destek oldu; biz öğretmen ihtiyacımızı bu eğitim öğretim başına yetiştiremedik, bahar yılı başında yeni atanan bir grup öğretmenle eğitim ve öğretime başlayacağız. Ekim ayı içerisinde kaç kişi alınacağını ilan edip, şubat ayında yeni öğretmen arkadaşlarımızı dahil edeceğiz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız yeniliklerle birlikte yabancı dilde ihtiyacımız var, özellikle öğretmen temininde zorluk yaşadığımız alanlardan biri özel sınıf öğretmen, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmenliği diye sıralama böyle devam ediyor" açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN