Öğretmenlerden Bakan Tekin'e 'Mahmut Hoca' pankartlı protesto: Bize patronların sözü değil yasa lazım

Öğretmenlerden Bakan Tekin'e 'Mahmut Hoca' pankartlı protesto: Bize patronların sözü değil yasa lazım

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin taban maaşlarının Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması ve diğer özlük hakları için başlattıkları Eğitim Nöbeti devam ediyor. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in taban maaşıyla ilgili açıklamalarına tepki göstermek için bakanlık önüne 'Mahmut Hoca' pankartı astı.

Özel sektörde çalışan öğretmenler, taban maaşlarının Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi talepleriyle başlattıkları Eğitim Nöbeti'ni sürdürüyor. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin temsilcilerle 'sözlü hukuk sürdürdüğünü' belirten açıklamasına tepki gösterdi. Bakanlık önüne Mahmut Hoca pankartı açan öğretmenler, "Bize patronların sözü değil yasa lazım" dedi.

Bakan Tekin, taban maaş konusunda yasal bir düzenlemeyi doğru bulmadığını ve özel okul temsilcileri ile sözlü olarak iletişim kurduğunu ifade etmişti. Öğretmenler ise Tekin'in Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmenlerin haklarını savunması gerektiğini vurguladı.

'BİZE PATRONLARIN SÖZÜ DEĞİL YASA LAZIM'

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Özel okulculuk ticareti gibi bir ifade kullanarak işveren dilini benimseyen Tekin'e, öğretmenler 'Bize Patronların Sözü Değil Yasa Lazım' pankartı ile yanıt verdi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN