Öğretmenlik hayalinden vazgeçti, çiftlik kurdu! Şimdi ise günde 300 litre süt üretiyor

Öğretmenlik hayalinden vazgeçti, çiftlik kurdu! Şimdi ise günde 300 litre süt üretiyor

Kimya öğretmenliği mezunu Gökhan Balcı, öğretmenlik hayalinden vazgeçti! Aldığı destek sayesinde çiftlik kurdu! Şimdi ise hep kendi işinin patronu, hem de günde 300 litre süt üretimi yapıyor...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'nde yaşayan Gökhan Balcı, uzun yıllar öğretmenlik hayali kurduktan sonra, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) başvurarak büyükbaş hayvan tesisi kurma kararı aldı. Kimya öğretmenliği mezunu olan Balcı, yüksek lisans eğitimini de başarıyla tamamlamıştı. Ancak, hayvancılığa olan ilgisi ve ailesinin desteğiyle birlikte TKDK'ya başvurarak çiftlik kurma kararı aldı.

12 DÖNÜMLÜK ALANDA GÜNLÜ 300 LİTRE SÜT ÜRETİYOR

sut.jpg

Balcı'nın 4 yıl önce TKDK'ya yaptığı başvuru sonucunda onay alan projesi, 12 dönümlük bir alanda modern bir tesise dönüştü. Şu anda günlük 300 litre süt üretimi gerçekleştiren Balcı, üretimin bir kısmını ailesiyle tüketirken, geri kalanını ise çeşitli firmalara satıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç'un destekleriyle projeyi hayata geçiren Balcı, hedefinin hayvan sayısını arttırarak üretim kapasitesini genişletmek olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN