Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, dün sosyal medya hesabından Alparslan Kuytul’un Süleymancılar cemaatine yönelik operasyon hakkındaki açıklamalarına tepki göstermişti.
Oktay Saral, Alparslan Kuytul’u hedef aldı: “Senin de suyun ısındı, sıra sana da gelecek”
“SIRA SANA DA GELECEK” DEMİŞTİ
Saral, Kuytul’u hedef aldığı paylaşımında, “Senin de suyun yeterince ısındı Kuytul! Akıllanmamışsın, sıra sana da gelecek!” ifadelerini kullanmıştı.
Kuytul ile çok sayıda Furkan Vakfı üyesinin bu sabah gözaltına alınmasının ardından Saral’ın söz konusu paylaşımı sosyal medya hesabından kaldırdığı görüldü.
Furkan Vakfı’na operasyon: Alparslan Kuytul, eşi ve çok sayıda kişi gözaltında
NE OLMUŞTU?
Alparslan Kuytul, Süleymancılar cemaatine yönelik operasyonu eleştirerek kayyum uygulamalarına tepki göstermişti.
Kuytul açıklamasında, “Devlet de, hükümet de her cemaati susturamayacağını öğrenmeli. Her yere kayyum atayamayacağını öğrenmeli. Cemaatin başına kimin geçeceğine devlet mi karar verecek?” ifadelerini kullanmıştı.
