Okul deyip geçmeyin, bahçesi doğal manav! Zeytin, çilek, biber, börülce…Öğrenciler kolları sıvadı hasat başladı

Okul deyip geçmeyin, bahçesi doğal manav! Zeytin, çilek, biber, börülce…Öğrenciler kolları sıvadı hasat başladı

Bu okul sadece okul olmakla kalmıyor adeta doğal bir manava dönüşüyor. Bahçesinde zeytinden çileye biberden börülceye ne ararsanız bulabileceğiniz bu okul öğrencilerinde doğal bahçesi oldu.

Silifke Tarım Üretim ve Fen Okulunun bahçesinde bulunan ürünler herkesi şaşkına çeviriyor. Okul bahçesinde zeytin fidanından biber fidesine kadar pek çok farklı ürün yer alırken hasat süreci de hem öğrencileri hem de öğretmenleri mutlu ediyor.

BU OKULDA YOK YOK

Okul bahçesini adeta tarlaya çeviren öğrenciler ne bulduysa okul bahçesine ekiyor. Taze soğan, sarımsak ile birlikte çilek üretimi de dikkat çekiyor. Öğrencilerin Gülümpaşalı Mahallesi'nde yaptığı Çelik hasadı ile birlikte çilek toplama etkinliğine de Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş katıldı. Durmuş, Silifke'de bulunan tarım okulunda çocuklarla birlikte çilek tarlasında çilek toplama etkinliği gerçekleştirildiğini söyledi. Çocukların yalnızca çilek üretmekle kalmayıp fasulyeden börülceye domatesten soğana hatta sarımsağı kadar pek çok farklı ürün yetiştirdiğini söyleyen Durmuş, bu ürünlerin daha sonra hasat edildiğini vurguladı.

fazilet-durmus-okul-tarim.jpg

Milli eğitim bakanının yeni müfredatla ilgili açıklama yaptığını işaret eden Durmuş, müfredattaki en önemli noktalardan bir tanesinde doğanın çocuğun gelişimine sağladığı katkılar olduğunu söyledi. Yeni müfredat ile bir doğayı koruyarak yaşanabilir bir çevre oluşturma bilincinin öğrencileri aşılandığını ifade eden Durmuş, “Silifke’de öğrencilerimiz, çocuklarımız buna şimdiden hazırlar. O kadar çok mutlu olduklarını da görebiliyorum" diye konuştu.

okul-tarim.jpg

EN ÖNEMLİ HAZİNE DOĞA

Çocukların beceri kazanmasına yönelik yapılan faaliyetleri işaret eden Fazilet Durmuş, 6 Şubat depremi ile birlikte her şeyi yaşadıklarını söyledim. Edinilen mal mülkün hiçbirinin kıymeti olmadığını söyleyen Durmuş, yaşam becerisi elde etmiş olmanın ne kadar kıymetli olduğunun altını çizdi. Tarım Okulu ile birlikte çocukların yaşamda kalabilmeyi ve becerilerini devam ettirebilmesini amaçladıklarını ifade eden Fazilet Durmuş, bu süreçte yetkin ve erdemli insan olarak kendi ülkesine, insanlığa, ailesine herkesten önce kendisini de değer katacak bir yetiştirme yolculuğu amaçladıklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN