Okullarda maske uygulaması yeniden mi başlıyor? Uzman isim okula 5 gün kala açıkladı: "Bu varyant daha riskli"

Okullarda maske uygulaması yeniden mi başlıyor? Uzman isim okula 5 gün kala açıkladı: "Bu varyant daha riskli"

Okulların açılmasına sayılı günler kala uzman isim ebeveynleri ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu. Peki okullarda maske uygulaması yeniden mi başlıyor? İşte özellikle çocukları okula giden ebeveynlerin aradığı cevap...

Son yıllarda dünyayı sarsan COVID-19 salgını, tüm toplumları etkilediği gibi eğitim sistemini de derinden sarstı. Okullar, salgın hastalıkların yayılma potansiyelini taşıyan yerlerden biri olarak öne çıktı. 2023 - 2024 eğitim öğretiminin başlamasına sadece 5 gün kala ise özellikle anne ve babalar çocuklarını hastalıklardan korumak için neler yapabileceklerini merak etmeye başladı.

OKULLARDA MASKE UYGULAMASI YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? UZMAN İSİM OKULA 5 GÜN KALA AÇIKLADI: "BU VARYANT DAHA RİSKLİ"

Posta gazetesinin haberine göre okulların açılmasına 5 gün kala dikkat çekici açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan tedbirler unutulduğu için insanlar dikkat etmemeye başladı. Ancak salgın bitmiş değil” dedi.

itf1ztnneql5ojijp-t4w.webp

Bu yıl uyum haftası kapsamında anaokulu öğrencileri ile 1. sınıf öğrencileri 4 Eylül Pazartesi günü okula merhaba dediler. Geri kalan öğrenciler ise 11 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacaklar.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda bulaşıcı hastalık riski artabilir. Ancak konuya sadece koronavirüs olarak bakmamak lazım. Çocuklarda Beta enfeksiyonu da solunum yoluyla yayılıyor ve hızlı bulaşıyor. Sadece çocuklar değil, hepimiz çantada dezenfektan taşıma alışkanlığına geri dönmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

5eebda0367b0a81af433c4c6.webp

SALGINLA MÜCADELEDEKİ TEDBİRLER UNUTULDU

Son yıllarda dünya genelinde salgın hastalıkların yayılması, toplumların yaşam biçimini ve rutinlerini önemli ölçüde etkiledi. Salgınların yol açtığı bu değişikliklerin en büyük etkilenen gruplardan biri de kuşkusuz öğrenciler. Okullar, genç nüfusun büyük bir kısmını bir araya getiren yerler olduğu için, salgın hastalıkların okullarda yayılma potansiyeli oldukça yüksek. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okullardaki salgın hastalıklardan nasıl korunabileceğine dair açıklamalarda bulundu. Ceyhan açıklamasında “Okullar açılıyor, insanlar aynı zamanda tatilden dönüp iş yerlerinde yeniden kapalı ve kalabalık ortamlarda çalışmaya başladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele için alınan tedbirler unutulduğu için insanlar bazı noktalara dikkat etmemeye başladı. Ancak salgın bitmiş değil” dedi.

koronavirus.jpg

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıklamalarına şu cümlelerle devam etti. “Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre, koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 1 milyon 400 bini aştı. Bu artışlara bağlı olarak bazı ülkelerde Eris varyantı görülmeye başlandı. Eris, dünya çapında birçok kişinin ölümüne neden olan Covid-19’un Omicron varyantının bir alt türü. Başta İngiltere ve ABD’nin aralarında bulunduğu ülkelerde vaka artışı söz konusu. Eris varyantı Amerika'da en sık görülen varyant durumunda yer alıyor. İngiltere’de ise ikinci sırada ancak yakında açıklanacak raporda orada da muhtemelen birinci sıraya yükselecek” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN