Okullarda bulaşıcı hastalık riskine dikkat

Okullarda bulaşıcı hastalık riskine dikkat

Saygı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şüküfe Şirinova, sınıfların yeterince havalandırılmaması ve iç mekanlarda toz ve mikropların artmasının sağlık riskleri oluşturabileceği ve bulaşıcı hastalıkların artabileceği konusunda uyarıda bulunarak, öğrencilerin sağlığını korumak için okulların hijyenik koşullara uygun şekilde hazırlanması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar okulların açılması ile sağlık sorunlarının beraberinde gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Saygı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şüküfe Şirinova, okulların açılmasıyla birlikte çocukların yeni mevsime adapte olmalarının zorlaşabileceğini, terleme ve üşümeler gibi faktörlerle birlikte sınıfların yeterince havalandırılmaması ve iç mekanlarda toz ve mikropların artmasına dikkat çekti. Şirinova, okulların, birçok çocuğun bir araya geldiği ve yakın temas halinde bulunduğu yerler olduğu için bulaşıcı hastalık riskinin artabileceğine vurgu yaptı.

basliksiz-2.jpg

Uzman Şirinova, kişisel hijyenin ve önlemlerin alınmasının önemini vurgulayarak, el temizliği, tuvalet hijyeni, sağlıklı beslenme, açıkta satılan gıdalardan kaçınma, kapalı alanların havalandırılması, hasta çocukların okula gönderilmemesi, grip aşısı yaptırılması ve düzenli egzersiz yapılması gibi önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocukların okula başlamadan önce genel bir tıbbi muayeneden geçirilmesini ve hekim tarafından ihtiyaç görülen tahlil ve tetkiklerin yapılmasını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN