Ona ‘Baharatların kraliçesi’ deniyor, aktarlarda yok satıyor! Kökeni Asya’ya dayanıyor, şifası tüm dünyayı ayağa kaldırıyor

Ona ‘Baharatların kraliçesi’ deniyor, aktarlarda yok satıyor! Kökeni Asya’ya dayanıyor, şifası tüm dünyayı ayağa kaldırıyor

Hem Türkiye'de hem de dünyada pek çok farklı çeşit baharat türü bulunurken içlerinde öyle bir tanesi var ki şifası dünyayı ayağa kaldırıyor. Ona baharatların kraliçesi deniyor aktarlarda bulmak neredeyse imkansız oluyor. Kökeni Asya'ya dayansa da şifası tüm vücudu baştan aşağı yeniliyor. İşte tüm detaylar…

Yemeklere lezzet katmanın en önemli yolu baharatlardan geçiyor. Güçlü etkilere sahip olan baharatlar mutfaklarda kullandığımız en güzel alışkanlıklardan biri olarak biliniyor. Baharatların insan vücuduna etkisine inanamayacaksınız. Asya'dan Türkiye'ye yolculuğu oldukça ilginç oluyor Osmanlı şifasını duyup her yemek ekliyor. İşte tüm detaylar…

BAHARATLARIN EŞSİZ GÜCÜ

Yemeklerin olmazsa olmazları baharatlar farklı lezzetleri sunmaya devam ediyor. Şifasını bilen aktarda bir tane bırakmıyor bilmeyenler ise bu neymiş deyip merak ediyor. Zencefil ailesine ait bir baharat türü olarak karşımıza kakule etkisiyle herkesi şaşırtıyor.

kakule.jpg

Anti inflamatuar ve antibakteriyel özelliklerin yanı sıra fitokimyasallar içeren bu baharat vitamin ve mineral açısından son derece zengindir. Mucizevi bir baharat olarak karşımıza çıkan Kakule küçük tohumları ezerek kullanılmaktadır. Tohumlarını ezdiğinizde güveç yemeklerini ekleyebileceğiniz gibi çorbalara yemekleri Hatta tatlıları bile kolaylıkla kullanabilirsiniz.

KAKULENİN FAYDALARI NELERDİR?

Asya'da yaygın olarak kullanılan Kakule hem tıbbi malzeme hem de baharat olarak mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemi üzerinde oldukça güçlü etkilere sahip olan kakule gaz ve şişkinliği azalttığı gibi antioksidan özellikleri ile birlikte serbest radikallere karşı savaşarak vücudu zararlı etkilere karşı korumaktadır.

kakule-2.jpg

Bağışıklık sistemi güçlendirici bir etkiye sahip olan kakule kan şekerini düzenleme özelliğini de barındırıyor. Diyabet riskini azalttığı gibi yüksek tansiyon düşürme özelliği de bulunmaktadır.

Kakule ağrı kesici özellikleri beraberinde getirirken baş ağrısı, migren gibi rahatsızlıkları hafifletme konusunda ustalıkta görev alıyor.

Kalp sağlığını koruyan ve güçlendiren kakule, vücutta detoks etkisi görerek i mide ülserini tedavi ederek kan dolaşımını artırıp ağız kokusunu geçirmektedir.

Ancak bu bitkiyi tüketmeden önce mutlaka uzman görüşü almanız gerekmektedir. Kronik rahatsızlıkları bulunan ya da alerjik bünyeye sahip kişiler önce doktora danışarak bu baharatın tadına bakmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN