Ona yatırım yapan yaşadı! Yıl sonunda 3 bin doları aşacak

Ona yatırım yapan yaşadı! Yıl sonunda 3 bin doları aşacak

Dünya çapında tanınan yatırım bankası Bank of America (BofA), altın fiyatlarına yönelik yaptığı son tahminle finans piyasalarında dikkatleri üzerine çekti.

Altın fiyatlarının son dönemdeki artış trendi devam ederken, ABD merkezli finans devi BofA, yıl sonuna kadar ons altın fiyatlarının 3 bin doları geçeceğini öngördü. Bankanın analizine göre, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarında yapacağı indirimler ve diğer merkez bankalarının artan talebi, yatırımcıları yeniden piyasalara çekecek.

BofA’nın raporunda, Çin Merkez Bankası’nın geçtiğimiz yıl piyasayı canlandırmak adına 200 tonun üzerinde altın satın aldığına ve ülkedeki bireysel altın talebinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildi.

img-5108.jpeg

ABD’li banka, daha önce Fed’in yılın ilk yarısında faiz oranlarını düşürmesi durumunda ons altın fiyatlarını 2 bin 400 dolar seviyelerinde beklediğini duyurmuştu. Ancak son analiziyle tahminlerini güncelleyen BofA, ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için ise 30 dolarlık bir beklenti ortaya koydu.

Bu tahminler ışığında, mevcut 2 bin 353 dolar seviyelerinde işlem gören ons altın için yüzde 28, gümüş içinse yüzde 8’lik bir artış öngörülüyor.

Bank of America ayrıca, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara çıkacağını tahmin ederken, alüminyum içinse 2 bin 250 dolarlık bir fiyat beklentisi sundu.

Bu dikkat çekici tahminler, altın ve diğer değerli metallerin gelecekteki fiyat hareketlerine yönelik yatırımcıların beklentilerini şekillendirebilir ve piyasalarda yeni stratejilerin belirlenmesine yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN