Ona yeşil altın deniyor, tadı böyle çıkıyor! Giritli ustası yıllardır böyle yapıyor, herkes parmaklarını yiyor

Ona yeşil altın deniyor, tadı böyle çıkıyor! Giritli ustası yıllardır böyle yapıyor, herkes parmaklarını yiyor

Aydın'ın yeşil altını olarak bilinen enginarın en lezzetli hali bu şekilde çıkıyor. Giritli ustası Hacı Hüseyin Nebi salçalı enginar pişirmenin tüm inceliklerini paylaştı. Yıllardır bu yöntemle pişiriyor gelenler lezzetinden parmaklarını da yiyor.

Girit mutfağının lezzetli dünyasına bir bakıp çıkayım demek mümkün değil. Bu lezzetlerin tadına bir kez varan sofrasından eksik edemiyor. Aydın'da yetişen enginarların en lezzetli hali salçalı ve etli çıkıyor. Yıllardır Restoran işleten ve turizm alanında faaliyet gösteren Giritli Usta Hacı Hüseyin Nebi enginar pişirmenin sırrını bir açıkladı. Antik Yunan döneminde sindirim üzerindeki etkileri ile sık sık tüketilen enginar sağlık dostu bir ürün olarak biliniyor. Cevdet K vitamini ile kemikleri güçlendirerek bağışıklık sistemini destekleyen enginar kolesterol düzeyini destekleyip kalp sağlığını korumaktadır. Tüm bunların yanı sıra hafızayı güçlendirme etkisine sahip olan enginar kuzu eti ile birleştiğinde de resmen bir sanat eseri ortaya çıkıyor.

ENGİNAR YEMEĞİNİN LEZZETİ BÖYLE ÇIKIYOR

Yılların ustası Giritli Hacı Hüseyin Nebi salçalı enginar için kuzu etine yerine dana etinin de tercih edilebileceğini söyledi. Nebi, “Salçalı enginar yemeğine kuzu eti de dana incik eti de yakışır. Kuzu eti kokuyor diyenler için güzel bir alternatiftir dana incik eti biz bugün dana etini kullanarak yemeğimizi hazırlayacağız.” dedi.

ETLİ ENGİNAR TARİFİ

Malzemeler:

Enginarlar

Dana eti (veya isteğe bağlı olarak kuzu eti)

Arpa soğan

Zeytinyağı

Salça

Tuz

etli-enginar-yemegi.jpg

Yapılışı:

  • Enginarlar iyice yıkanır ve temizlenir. Ardından limonlu suda bekletilir.
  • Arpa soğanlar soyulur ve zeytinyağında kavrulur. Daha sonra etler eklenerek pişirilir.
  • Yemeğin salçası eklenir ve bir süre daha pişirilir.
  • Son olarak, temizlenmiş enginarlar ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  • Enginarlar servise hazırdır.
  • Bu basit tarifle, sağlık dolu enginarı etin lezzetiyle buluşturarak sofralarınıza özel bir lezzet sunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN