Önüne gelen sosyal medyaya atılamayacak! Yeminli influencer dönemi başlıyor! Bakanlıktan zorunlu uygulama

Önüne gelen sosyal medyaya atılamayacak! Yeminli influencer dönemi başlıyor! Bakanlıktan zorunlu uygulama

Son yıllarda mantar gibi türeyen influencerlar için yeni düzenleme geliyor. Artık herkes influencer olamayacak. İnfluencer olmak isteyenlere Ticaret Bakanlığı’ndan zorunlu uygulama geldi. Yeminli influencer dönemine geçiliyor. İşte tüm detaylar…

Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte kullanıcı sayısı ve kullanım amaçları da değişmeye başladı. Son yıllarda herkesin rol model aldığı influencerların faydaları kadar zararları da bulunuyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda influencerları ilgilendiren önemli bir uygulamaya geçiş yapılıyor. İşte tüm detaylar…

YEMİNLİ İNFLUENCER DÖNEMİ BAŞLIYOR

İnfluencer olmak isteyenlerin Ticaret Bakanlığı'nın 'Influencer Sertifika Programı'na” katılımı zorunlu tutulacak.2024-2008 stratejik planlama aşamaları hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında “Influencer Sertifika Programı” projesinin başlatılacağını duyurdu.

influencer.jpg

Dijital ortamlarda bulunan reklamlar ile birlikte tüketicilerin aldatılması ya da yanıltılmasına karşı alınan önlemler kapsamında influencerların görevleri de denetim altına alınıyor. İnternet alışveriş tercihlerinde önemli bir kriter olarak görülen influencer'larda aldıkları belge ile birlikte resmen yeminli influencer olmuş olacak.

SERTİFİKASI OLMAYAN İNFLUENCER OLAMIYOR

Yapılan açıklamalar doğrultusunda Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu işbirliğinde “Influencer Sertifika Programı Projesi” hayata geçirilecek. Yeni çalışmalar ile birlikte sertifika sahibi influencerların sorumluluk içerisinde hareket ettiği denetlenmiş olurken reklam verenlere de bakanlık tarafından bir güvence sağlanmış olacak. Bu kapsamda e-ticarette “Güven Damgası” modeline geçiş yapılmış olacak. Vatandaşların nasıl güven duyabileceği ifade edilirken sertifika sahibi influencerlar hem kendilerini hem de tüketicileri koruma altına almış olacak.

influencerlar.jpg

Tüketici hakem heyetlerinin 81 il merkezinde olacak şekilde yeniden yapılandırılması sağlanırken kurumsal ve beşeri kapasitelerinin de geliştirileceği aktarıldığı. Ticaret Bakanlığının programına katılmayanlar ise influencer olamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN