Orada define var dedi, yetkilileri aradı! O ilimizden iş makineleriyle çıkarılacak: Tarlayı kazmak için izni aldı

Orada define var dedi, yetkilileri aradı! O ilimizden iş makineleriyle çıkarılacak: Tarlayı kazmak için izni aldı

O bölgede define olduğunu söyleyerek yetkilileri aradı ve konuya ilişkin incelemeler başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda flaş bir gelişme yaşandı. Yetkililer harekete geçti ve söz konusu bölge incelenmeye başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bursa’da yaşayan bir vatandaş, aslında akrabasının olduğu bir tarlada define olduğunu düşünerek müze müdürlüğüne başvuru yaptı. Söz konusu bölgede için 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aramak için müze müdürlüğüne başvuran vatandaş, bir şirket ile anlaşarak define projesi hazırlattı. Bütün olaylar bu dilekçe sonrasında gelişmeye başladı.

yeni-proje-7.jpg

PROJE HAZIRLANDI ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bursa Hakimiyet'te yer alan habere göre, olaya ilişkin dilekçenin hazırlanmasından sonra define kazısı için tam 130 sayfalık bir proje yapıldı. Öte yandan danışmanlık şirketi hazırladığı proje için tanıtım dosyasında kazının bedelinin 407 bin TL akşam olduğunu belirtti.

Define arama projesinin 5 Nisan tarihinde sunumu yapılırken 16 Nisan tarihi itibariyle de ÇED sürecine başlandı.

yeni-proje-6.jpg

736 METREKARELİK TARLADA ARAMA YAPILACAK

Define kazısı Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı olan Şipali Mahallesi, 106 Ada 10’nolu parsel bulunan 736 metrekarelik tarlada yapılacak. Çalışmalar sırasında 2 işçi ve 2 iş makinesi operatörü bulunacak. Bunun yanı sıra kazı sırasında ekskavatör, arazöz ve yükleyici gibi iş makineleri kullanılacak. Ayrıca “Define Arama Yönetmeliği”nin 8. Maddesinde yer alan kurallar dahilinde definenin aranacağı yer 50 metrekareyi ve 10 m derinliği geçmeyecek. Kazı tam 15 gün sürecek ve günde 10 saat çalışma yapılacak.

o-ilimizde-buyuk-hazine-heyecani-orada-altin-hazinesi-var-dedi-ekipler-bolgeye-gitti-kazi-basliyor-9b2e2f.jpeg

Define çıkarma işlemi tamamlandıktan sonra kaza alanı tekrar doldurulacak ve üzerine bitkisel toprak serilecek. Bunların yanı sıra kazı için en yakın müzeden 2 ihtisas elemanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının kolluk hizmeti yürütmekle görevli mahalli birer temsilcisi görevlendirilecek.

yeni-proje-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN