Orada ev fiyatları resmen uçacak! Türkiye'nin en güzel yeri o ilçe seçildi: Bakın listede neler neler var

Orada ev fiyatları resmen uçacak! Türkiye'nin en güzel yeri o ilçe seçildi: Bakın listede neler neler var

Dünyanın dört bir yanından birçok şehir ve kasabanın yer aldığı o listede Türkiye'de bulunuyor. Türkiye'nin en güzel ilçesini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Ne Ankara ne de İstanbul listede yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en güzel ilçesi neresi seçildi? İşte Türkiye'nin en güzel kasabası…

Dünyanın uçsuz bucaksız topraklarında birbirinden güzel birçok yer bulunuyor. Dünyanın farklı noktalarına yolculuk yapmak isteyen milyonlarca kişi en güzel noktaları araştırıyor.Japon Seyahat Acentaları Birliği (JATA), yaptığı bir araştırma ile birlikte Avrupa'nın en güzel 30 kasabasını belirledi. Türkiye'nin o kasabası ise listedeki yerini aldı. Bu liste resmen kasabadaki ev fiyatlarını uçuracak. Peki, Türkiye'nin en güzel ilçesi neresi seçildi? İşte Türkiye'nin en güzel kasabası…

DÜNYANIN EN GÜZEL KASABALARI

30. Gura Humorului / Romanya

Romanya'nın kuzeydoğusunda yer alan 12.729 nüfuslu Gura Humorului, şehrin 7. en büyük yerleşim yeridir. 1904 yılında şehir ilan edilen kasaba 2005 yılında ise tatil yeri olarak kayıtlara geçti.

kotor-karadag.jpg

29. Kotor / Karadağ

UNESCO tarafından koruma altına alınan Karadağ’ın Kotor Kasabası Avrupa'nın en güneyinde yer alan fiyordlarıyla ünlüdür. Kasabanın eşsiz manzarası görenleri büyülüyor.

28. Ohrid / Makedonya

En güzel Balkan kentleri arasında yer alan Ohrid, hem sade hem de tarihi bir kasaba olarak karşımıza çıkıyor. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Ohrid dar sokakları ve tarihi evleri ile görenleri hayran bırakıyor. Göl kenarında keyifli bir gezinti yapmayı da sakın unutmayın.

27. Monsanto / Portekiz

Portekiz'in en turistik yerlerinden biri olan Monsanto köyü, büyük taşkayalar arasında kurulan "Portekiz'in en Portekizli kasabası" unvanına sahip birbirinden farklı güzellikleri barındırıyor.

zalipie-polonya.jpg

26. Zalipie / Polonya

Zalipie, Polonya'nın en güzel köyü olarak kabul edilir ve Krakow şehrine yaklaşık 68 km uzaklıktadır. Bu köyü özel kılan şey, evlerin çiçek motifleriyle süslenmiş olmasıdır.

25. Sint-Martens-Latem / Belçika

Doğu Flanders eyaletinde yer alan bu kasaba, Belçika'da genel olarak pek bilinmese de, Avrupa genelinde oldukça az tanınan bir yerdir. Listede 25. sırada yer almaktadır.

24. Riquewihr / Fransa

Fransa'nın Alsace Bölgesi'ndeki Köylerin en güzeli olarak bilinen Riquewihr, Colmar'a yalnızca 20 dakikalık mesafede yer alıyor. Kasabaya adım atar atmaz büyüleyici evler çevrenizde belirirken büyülü tepeler ve üzüm bağları ile çevrili doyumsuz fotoğraf çekilebileceğiniz alanlar yer alıyor.

23. Saint-Cirq-Lapopie / Fransa

Fransa'nın güneybatısında yer alan lot bölümüne konumlanan Saint-Cirq-Lapopie, Avrupa'nın gizli cenneti olarak biliniyor.

porvoo-finlandiya.jpg

22. Porvoo / Finlandiya

Başkente 50 km uzaklıkta yer alan Porvoo, Finlandiya Körfezi'nin kıyısına konumlanan ve kış aylarında turist akınına uğrayan bir kasabadır.

21. Koprivştitsa / Bulgaristan

Bulgaristan'da, Topolnita Nehri üzerinde konumlanmış olan Koprivshtitsa, Sofya'ya bağlı tarihi bir kasabadır. Bulgar mimarisine hakim olan kasaba, Halk Müziği Festivalleri ile de adından söz ettiriyor.

20. Sopron / Macaristan

Avusturya sınırındaki Neusiedl Gölü (Fertö Gölü) yakınlarında yer alan kasaba Sultanlar Yolu olarak bilinen doğa yürüyüş rotası üzerinde bulunuyor. Kasabada 300'den fazla diş kliniği bulunurken dünyanın diş başkenti olarak da anılmaktadır.

19. Reine / Norveç

1970'lerin sonlarında ülkenin en güzel köyü olarak seçilen Reine, o gün bugündür binlerce turisti ağırlıyor. Günümüzde birçok zenginin yer aldığı Reine, Kuzey Kutup Dairesi’nin 100 km üzerindeki Moskenesøya Adası üzerinde yer alan şirin bir yerleşim yeridir.

bernkastel-kues-almanya.jpg

18. Bernkastel-Kues / Almanya

Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaleti sınırında, Mosel Nehri kenarında bulunan kasaba, gezdirebilecek birçok farklı noktası ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatinde yer alıyor.

17. Quedlinburg / Almanya

Ufak bir kasaba olarak dikkat çeken Quedlinburg, zamanında nazilerin toplanma alanı olarak biliniyordu.

16. Marianske-Lazne / Çekya

Karlovy Vary, güneybatısındaki ormanlık tepelerin kenarında konumlanmış bir şehirdir.

15. Vlkolinec / Slovakya

Unesco Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Vlkolinec bölgesinde gezilecek yerler arasında Vlkolínec Village, Thermal Park Besenova ve Liptovske Museum bulunmaktadır.

piran-slovenya.jpg

14. Piran / Slovenya

Slovenya'nın Adriyatik Denizi kıyısına bakan Piran, Piran Körfezi'nin güneybatısında yer alıyor. Kasaba Orta Çağ mimarisini sonuna kadar hissettiriyor.

13. Setenil de las Bodegas / İspanya

Endülüs'ün en fazla nüfusa sahip olan otonom bölgesi olarak bilinen Setenil de las Bodegas, 19 belediyeden oluşmaktadır.

12. Visby / İsveç

Visby, İsveç'in Gotland adasında yer alan bir şehirdir ve Ortaçağ'dan kalma yapılarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

11. Soglio / İsviçre

Doğal güzellikleri içerisinde barındıran Soglio, etrafında çevrili olan dağlarıyla herkese büyülüyor. Kasabadaki en dikkat çeken özelliklerden biri de kasaba evlerinin granit gri taşlardan inşa edilmiş olmasıdır.

golyazi-turkiye.jpg

10. Gölyazı / Türkiye

Evliya çelebi'yi büyüleyen Türkiye'nin en güzel Kasabası olan Gölyazı, Bursa'nın en çok turist ağırlayan bölgesi olarak biliniyor. Yağışlı dönemlerde yükselen Göl suyu adeta küçük bir Venedik oluştururken kasaba ilkbahar ve yaz aylarında oldukça fazla turist ağırlıyor.

9. Rovinj / Hırvatistan

Hırvatistan'ın Istria bölgesinde Rovinj, Slovenya ile Hırvatistan arasında kalan bir bölgede bulunmaktadır.

8. Lefkara / Kıbrıs

Dünyanın en ünlü nakış Kasabası olarak bilinen Lefkara, Leonardo Da Vinci'nin 1481 yılında ziyaret ettiği topraklar olarak biliniyor.

7. Hindeloopen / Hollanda

Bölgenin gezilecek yerleri arasında First Frisian Icescating Museum, Museum Hindeloopen, Grote Kerk van Hindeloopen ve Kitesurfschool Freeriderz yer alıyor.

lech-avusturya.jpg

6. Lech / Avusturya

Avusturya Alpleri'nde Arlberg bölgesinde konumlanan Lech, Avrupa'nın en şık kasabalarından biri olarak bilinir.

5. Conwy / Galler

Kuzey Galler'in kıyısında yer alan Conwy, Conwy Nehri üzerinde konumlanmış bir kasabadır. Orta Çağ Kalesi ve duvarları ile dikkat çeken Conwy, Plas Mawr, Conwy Castle, Conwy Town Walls ve Conwy Suspension Bridge gibi önemli yerleriyle turistlerin uğrak noktası oluyor.

4. Procida / İtalya

İtalya denildiğinde akla gelen yer ilk yerlerden olan Procida, renklerin cümbüşünü andıran büyüleyici bir kasaba olarak herkese hayran bırakıyor.

3. Civita di Bagnoregio / İtalya

İtalya'nın tatil merkezleri arasında yer alan Civita di Bagnoregio, Civita di Bagnoregio, San Donato Church ve Museo Geologico e delle Frane gibi gezilecek pek çok yeri de içerisinde barındırıyor.

berat-arnavutluk.jpg

2. Berat / Arnavutluk

Berat, orta güney Arnavutluk'ta Berat ilinin merkezi konumunda bir şehirdir. Temmuz 2008'de, özellikle eski şehir (Mangalem mahallesi) UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi. Şehirdeki Osmanlı döneminden kalma tarihî yapılar arasında Bekarlar Camii, Kurşunlu Camii, Sultan Camii (Kral Camii), Beyaz Camii, Hüseyin Paşa Camii (Saat Camii), Kırmızı Camii ve Telelka Camii gibi önemli camiler bulunmaktadır.

1. Kilkenny / İrlanda

İrlanda'nın en güzel şehri olan Kilkenny, Nehir kıyısında yer alan tarihi ve kültürel zenginlikleri içerisinde barındıran dünyanın en güzel kasabalarından biri olarak listedeki yerini aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN