Orada plastik poşet kullanmanın cezası çok ağır! Yıllarca hapis yatmamak için sakın kullanmayın

Orada plastik poşet kullanmanın cezası çok ağır! Yıllarca hapis yatmamak için sakın kullanmayın

Plastik poşet kullanarak başınızı belaya sokmayın! Orada kullanılan plastik poşetlerin cezası da oldukça ağır oluyor. Yıllarca hapis yatmak istemiyorsanız sakın görmezden gelmeyin. İşte tüm detaylar…

Dünyanın farklı noktalarında farklı gelenek ve görenekler yer alırken farklı cezalarda bulunmaktadır. Hem sağlık hem de çevre açısından zararlı bir ürün olan plastik poşetlerin kullanımı da geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de de sınırlandırıldı. Yıllarca doğada kaybolmayan bu ürünler hem bitkilere hem de hayvanlara zarar vermektedir. Toprak verimini etkileyen bu poşetler dolaylı yoldan insan sağlığını da etkiliyor. O ülkede plastik poşet kullanmanın cezası da oldukça ağır oluyor. Siz siz olun o ülkede sakın plastik poşet kullanmayın. İşte tüm detaylar…

PLASTİK POŞET KULLANANIN BAŞI YANIYOR

Dünyada farklı ülkelerde farklı kurallar bulunurken Kenya'da kimsenin aklına gelmeyecek o detay aslında büyük bir suç kabul ediliyor. Türkiye'de geçtiğimiz süreçte plastik poşetlerle ilgili alınan kararlar etkisini bir nebze de olsa gösterdi. Ancak hala kullanılmaya devam eden plastik poşetler çevreye atılırken Kenya'da plastik poşetin yanından bile geçirmiyor.

plastik-poset.jpg

Kenya'ya gittiğinizde plastik poşet kullanmayı düşünüyorsanız büyük bir ceza ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Marketlere gittiğinizde kesinlikle plastik poşet bulamayacağınız Kenya'da poşet kullanmanın cezası ise 4 yıl hapis ya da 40 bin dolar para cezası oluyor. Ülkede plastik poşetler yerine file kullanılmaktadır. Markete gittiğinizde file görürseniz sakın şaşırmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN