Orada yaşayanların yeni işi bu oldu! Ekipmanını kapan dereye koşuyor: Su değil resmen altın fışkırıyor

Orada yaşayanların yeni işi bu oldu! Ekipmanını kapan dereye koşuyor: Su değil resmen altın fışkırıyor

Son zamanlarda Türkiye’de dere yataklarından altın çıkaranların sayısı artarken, orada yaşayanların yeni işi bu oldu. O ilde yaşayanlar ekipmanlarını kapıp dereye koşarken, derelerden su değil resmen altın fışkırıyor…

Aydın Hedef’in haberine göre, Aydın’daki derelerde yapılan altın arama faaliyetleri son zamanlarda oldukça artmış durumda. Bunun başlıca nedenleri olarak ise şunlar gösteriliyor:

  • Altının küresel piyasalarda yükselen bir trende sahip olması, altın arama faaliyetlerini daha cazip hale getiriyor.
  • Aydın, altın madenciliği bakımından zengin bir potansiyele sahip. İlde bulunan derelerin, altın bakımından zengin olduğu biliniyor.
  • Türkiye’de altın arama faaliyetlerinin 2023’te çıkan bir yasayla yasal hale gelmesi, bu faaliyetlerin yaygınlaşmasına yol açtı.

GÜNDE 5 GRAMI BULAN ALTIN ÇIKARIYORLAR

Altın arama faaliyetlerinin yasal ve kazançlı olduğunu söyleyen vatandaşlar, günde 3-5 gram altın çıkarmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Fakat çıkarılan altın miktarı günlük çalışılan süre, ekipman ve altın madeninin zenginliği gibi faktörlere göre değişiklik gösterebiliyor.

DEREDEN ALTIN NASIL ÇIKARTILIR?

Dereden altın çıkarırken kullanılan yöntemler şöyledir:

PAN ELEĞİ İLE ALTIN ARAMA

En basit ve yaygın olarak kullanılan bu yöntemde kullanılan pan eleği, kova ya da tepsi şeklindeki bir kaptır. Dereden alınan su ile toprak, pan eleğin içerisine koyulur ve suyun akması sağlanır. Böylece, altın gibi madenler pan eleğin dibinde birikir.

aydinda-dereden-altin-1-002.jpg

DEDEKTÖRLE ALTIN ARAMA

Daha hassas ve verimli olan bu yöntemde, altın gibi değerli madenleri tespit etmek için dedektör kullanılır. Dedektörle altın aramak için, dedektörün altın arama moduna getirilerek dere yatağında gezdirilmesi gerekiyor. Dedektör, altın tespit ettiği zaman bir ses ya da titreşimle kullanıcıyı uyarır.

aydinda-dereden-altin-2-002.jpg

ALTIN YIKAMA MAKİNELERİYLE ALITN ARAMA

En verimli ve profesyonel yöntem budur. Altın yıkama makineleri, dereden alınan su ve toprağı otomatik olarak ayırır ve altınları toplar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN