Örtü altında başladı, açık havaya taşındı! 10 ay devam ediyor fiyatı 100 TL’den 60 TL’ye düştü

Örtü altında başladı, açık havaya taşındı! 10 ay devam ediyor fiyatı 100 TL’den 60 TL’ye düştü

10 ay boyunca pazar tezgahlarında süslüyor örtü altından açık havaya taşınan uzun yolculuk müşterinin yüzünü güldürüyor. Elazığ'ın verimli topraklarında yetişiyor ürün bollaştıkça fiyatı da düştükçe düşüyor. Pazar sıkıntısı yaşamayan ürünün tarlada fiyatı 60 TL'den alıcı buluyor.

Elazığ verimli topraklarında örtü altında yetiştirilmeye başlayan çilekler 10 ay boyunca hasat ediliyor. Yılın ilk hasadı üreticinin yüzünü güldürürken tüketici de ürünlerin bollaşması ile daha uygun fiyata ürün satın almaya başladı. Pazar sıkıntısı bulunmayan ürün aylarında olduğu kadar kış aylarında da talep görüyor.

10 AY BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Elazığ'da örtü altında yetiştirilip 10 ay hasadı yapılan çilekler yılın ilk hasadı ile yüz güldürdü. 16 senedir merkeze bağlı Kuyulu Köyünde hem tarlada hem de örtü altında çilek yetiştiriciliği yapan Necati Karataş, "Dönüşümlü olarak yılın 10 ayında çilek üretiyoruz. Genelde mahsulümüzü yakın çevreye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız şuanda 60 lira civarında toptan gidiyor ve çileğimiz rağbet görüyor. Üretim olduğu sürece tüketim, pazarda problemimiz yok" sözlerini dile getirdi.

cilek-2.jpg

ÇİLEĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Gülgiller familyasına ait bir bitki türü olarak karşımıza çıkan çilek, birçok türü bulunan bir meyve çeşididir. En çok bilinen ve en yaygın olarak tüketilen türü olarak bahçe çilekler pazarlardaki yerini aldı. Hoş kokusu ve tatlı bir tada sahip olan çilek, yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Çileğin başlıca faydaları şu şekildedir:

cilek-hasadi-2.jpg

  • C vitamini açısından oldukça zengindir,
  • Manganez, folat ve potasyum gibi mineraller içerir,
  • Antioksidan kaynağıdır,
  • Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur,
  • Kilo kontrolüne yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN