Örtü altında hasat başladı! Bu sene bolluk bereket yağıyor, beklenen rekolte 100 bin ton... Kilosu 20 liraya satılıyor

Örtü altında hasat başladı! Bu sene bolluk bereket yağıyor, beklenen rekolte 100 bin ton... Kilosu 20 liraya satılıyor

O ilimizde yetişiyor ve Karadeniz, Doğu Anadolu ve diğer bölgelere gidiyor... Örtü altında hasat başladı! Resmen bolluk bereket yağıyor! Geçen seneye nazaran neredeyse bir ay erken toplanmaya başlandı. Beklenen rekolte 100 bin ton... Kilosu 20 liraya satılıyor...

Verimli topraklarda yetişen sebze ve meyvelerin hasatları başladı. Amasya'da yetişen sezonun ilk domateslerinin hasadı başladı.

Amasya'da domates hasadı başladı ve sezonun ilk domatesleri serada 20 TL/kg'den satışa sunuldu. Aksalur köyü Çay Mahallesi'nde bulunan verimli arazilerde, Çilli ailesi tarafından yetiştirilen domatesler, özverili çalışmaların meyvesi olarak erken bir dönemde hasat edilerek tüketicilerle buluşturuldu.

100 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Amasya’da domates hasadı başladı, 100 bin ton rekolte bekleniyor

Yılın ilk domateslerinin bu kadar erken bir dönemde piyasaya sunulmasının ardında Sebahattin Çilli'nin özverili çalışmaları ve köy halkının destekleyici tutumu yer alıyor. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, köyde gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılarak çiftçilere bereketli kazançlar diledi ve 2024 üretim yılında örtü altı sera ve açık alanda toplam 12 bin 200 dekar alanda yaklaşık 100 bin ton domates rekoltesi beklediklerini ifade etti.

Ayrıca, kilosu 20 TL’den satışa sunulan domateslerin Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesi ve diğer bölgelere gönderildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN