Ot diye yüzüne bakmadığımız bitki şifacı çıktı! Gördüğünüz yerde basmayın toplayın hemen

Ot diye yüzüne bakmadığımız bitki şifacı çıktı! Gördüğünüz yerde basmayın toplayın hemen

Her gün gördüğümüz bu bitkiyi ot sanıyorduk meğer dünyanın en faydalı bitkisiymiş! Diyetisyenlerin diyet listelerinde ilk sırada. Vücuda binbir çeşit faydası var. Gördüğünüz yerde basmayın toplayın!

Dağ sarımsağı, genellikle ot olarak geçiştirilen ancak sağlık açısından oldukça faydalı olan bir bitki. Normal sarımsak kadar lezzetli olmasının yanı sıra daha fazla şifalı özelliklere sahip. Yapılan araştırmalar, dağ sarımsağının özellikle Tunceli’nin dağlarında yetiştiğini ortaya çıkardı.

img-4160.jpeg

Diyetisyenlerin açıklamalarına göre, dağ sarımsağının sindirim sistemi üzerinde parazitlerle mücadelede etkili olduğu bilinmekte. Aynı zamanda sindirim kanallarını koruyarak ülser gibi sorunlardan korur ve vücudu zehirlerden arındırmaya yardımcı olur. Karaciğer, böbrekler iç organlar ve sinir mesanesini temizleyici etkisiyle de bilinir.

img-4161.jpeg

Dağ sarımsağı, günümüzde pek bilinmeyen ancak oldukça faydalı bir bitki olarak karşımıza çıkmakta. Bu mucizevi bitkinin sağlık açısından birçok faydası bulunmakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN