ÖTV muafiyeti herkesi araba sahibi yapacak! 600 bin TL'lik araç 333 bin TL'ye düşecek! İşte tek tek yeni araç fiyatları!

ÖTV muafiyeti herkesi araba sahibi yapacak! 600 bin TL'lik araç 333 bin TL'ye düşecek! İşte tek tek yeni araç fiyatları!

14 Mayıs seçimlerine günler hala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir müjde daha geldi. ÖTV muafiyeti müjdesini duyuran Erdoğan, ticari aracını yenilemek isteyenlere indirim yapılacağını duyurdu. 600 bin TL'lik bir aracın fiyatı yarıya düşüyor...

AK Parti seçim paketini tek tek açıklamaya başladı. Emekli maaşı ve EYT düzenlemesinden sonra şimdi de ÖTV müjdesi verdi. Aracını yenilemek isteyen vatandaşalar yarı fiyatına ÖTV'den muaf olup yarı fiyatını ödeyecek. Müjdeyi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Peki ÖTV muafiyeti nedir? Hangi araçları kapsayacak? Ne kadar ÖTV indirimi olacak? İşte merak edilen detaylar

otv.jpg

ÖTV MÜJDESİ ARAÇ SAHİPLERİNİ HEYECANLANDIRDI

Seçime günler kala vatandaşa peş peşe müjdeler de gelmeye başladı. ÖTV muafiyet müjdesiyle çok sayıda araç sahibi aracını yarı fiyatına yenileyecek.

bayramparasi.jpg

ARACINI YENİLEMEK İSTEYENE YARI FİYAT

Aracını yenilemek isteyen vatandaşın cebinde parasının yarısı kalacak. ATV Haber' göre; ÖTV muafiyet 1600 cc'ye kadar olan otomobillerde geçerli. Yüzde 40-85 arası olan bir ÖTV. 600 bin TL'lik aracı almak isteyen esnaf, 225 bin 989 TL'lik ÖTV'yi ödemeyecek. Ve KDV'de 50 bin 848 TL'lik bir para ödeyecek.

Buna göre 600 bin TL'lik araç almak isteyen vatandaş 333 bin 334 TL gibi bir rakam ödeyecek. 266 bin TL ise cebinde kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN