Özak Tekstil eylemi Meclis gündemine taşındı: Bu paltoda mangal değil, biber gazı kokusu var

Özak Tekstil eylemi Meclis gündemine taşındı: Bu paltoda mangal değil, biber gazı kokusu var

Özak Tekstil işçileriyle birlikte tazyikli suya maruz kalan EMEP'li Sevda Karaca, bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis kürsüsüne gazlanan ve çamurlanan paltosuyla çıktı. Paltosunun işçilere reva görülen barbarlığı gösterdiğini belirten Karaca, "Üstünde Meclis bahçesinde tüttürdüğünüz mangalın kokusu yok AK Parti vekilleri, valilik emriyle sıktırdığınız biber gazı kokusu var. Siz bilmezsiniz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için mücadele eden Özak Tekstil işçileriyle birlikte jandarmanın tazyikli suyla müdahale ettiği EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Karaca, müdahale sırasında gazlanan ve çamurlanan paltosuyla birlikte kürsüye çıkarak, “Özak işçilerine reva gördüğünüz barbarlığı gösteriyor bu palto” açıklamasını yaptı.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca 2024 bütçesine ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

'SEMİRTTİĞİNİZ PATRONLARLA BİRLİKTE OTURUYORSUNUZ, DOYMUYORSUNUZ'

“Cumhur ittifakının hiç de gizli olmayan ikiyüzlülüğü, patron seviciliği, sermaye bekçiliği, halk düşmanlığı bu bütçede bir kere daha zuhur etti” diyen Karaca şunları söyledi:

“Şu sıralarda oturanlar da gayet iyi biliyor ki bu, bir avuç sermayedarın bütçesidir… Seçim ekonomisi kasayı boşalttı. Bütçe açığı arşa vardı. İç ve dış borç büyüyor. Bu açıkları kapatmak için halkın son hak kırıntılarını da tümüyle ortadan kaldıran bir bütçeyi konuşuyoruz burada. Yoksul eti yiyip kan içiyorsunuz… Bu sofrada “vergi indirimi, muafiyeti, kaynak aktarımı, garanti ödemeleri” ile semirttiğiniz patronlarla birlikte oturuyorsunuz, doymuyorsunuz. Burada; küçük bir azınlık zenginliğini katlarken, yoksul halk cehennemi bu dünyada yaşasın, tevekkül etsin, sesini çıkarmasın, çıkarırsa da gazla, jopla, tazyikli suyla bastırılsın diye yapılan bir bütçeden bahsediyoruz.”

Urfa’da direnen Özak Tekstil işçilerinin mücadelesine değinen Karaca, “Bu bütçe; sırtını iktidarınıza yaslayıp işçilerin kanına girenlerin, emekçiler hiçbir hakları olmadan köle gibi çalıştırılabilsin diye valiyle, jandarmayla, müftüyle, belediyeyle, sarı sendikacılarla kalkan olduğunuz Özak patronunun, Özakgillerin bütçesidir…” dedi.

'ÖZAK İŞÇİLERİNE REVA GÖRDÜĞÜNÜZ BARBARLIĞI GÖSTERİYOR BU PALTO'

Özak işçilerinin 27 gündün insanca yaşamak için direndiğine vurgu yapan Karaca, “Özak işçilerine reva gördüğünüz barbarlığı gösteriyor bu palto. İşçiler ekmeğinin, anayasal sendika değiştirme hakkının peşindeyken, onlara destek olan milletvekillerinin yerlerde sürüklenmesinin nişanesi olarak, size utanç vesikası olarak getirdim. “Haklar, özgürlükler, demokrasi” diye nutuk atacağınız konuşmalarda sırtınıza geçirirsiniz artık. Üstünde Meclis bahçesinde tüttürdüğünüz mangalın kokusu yok AK Parti vekilleri, valilik emriyle sıktırdığınız biber gazı kokusu var. Siz bilmezsiniz…” diye konuştu.

''HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ' YALANI SÖYLÜYORSUNUZ'

“Ha bire “Hepimiz aynı gemideyiz” yalanı söylüyorsunuz” diyen Karaca konuşmasına şöyle devam etti:

“Ama eli halkın cebinden, devletin kasasından hiç çıkmayan patronların karşısında el pençe divan duruyorsunuz. Bakın buraya, o ellerin karşısında “ne pahasına olursa olsun dönecek” denilen çarklara kurban edilmiş işçi elleri var. Sizin barbar sömürü düzeniniz var. Bu bütçe, çolak işçilerin sayısını, işçi katliamlarını arttırma bütçesidir. Halkı derin yoksulluğa iten sermaye politikalarını daha da barbarlaştırma bütçesidir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN