Özbekistan'dan Türkiye'ye 1 milyon maske

Özbekistan'dan Türkiye'ye 1 milyon maske

Özbekistan Türkiye'ye 1 milyon N 95 tipi maske yardımında bulundu. Maskelerin iki gün önce teslim edildiği belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına almaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle birçok ülke vaka sayılarına ve aşılama oranına bağlı olarak kısıtlama kararlarını sıkılaştırıyor ya da normalleşme adımları atmaya başlıyor.

Bununla birlikte bazı ülkeler de salgında gerekli olan tıbbi malzemeler ve aşı konusunda yardımlaşıyor.

1 MİLYON TIBBİ MASKE GÖNDERİLDİ

Özbekistan resmi haber ajansının haberine göre; Türkiye'ye de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in talimatıyla 2 Mayıs'ta N 95 tipi tıbbi maske gönderildi.

Özbekistan Havayolları tarafından Türkiye'ye insani yardım gönderilmesi için hükümet tarafından verilen bir kargo uçağıyla 1 milyon Özbek yapımı tek kullanımlık Ecos N 95 tıbbi maske İstanbul'a teslim edildi.

2.jpg

Nüfusu 33 milyonun üzerinde olan ülkede toplam koronavirüs vaka sayısı ise 92 bin, iyileşenlerin sayısı ise 87 bin 965. Toplamda ölenlerin sayısı ise 653 olarak biliniyor.

Ayrıca geçtiğimiz ay Özbekistan Sağlık Bakanlığı'na bağlı basın dairesi yaptığı açıklamada Sputnik V aşısının ilk partisinin kendilerine teslim edildiğini belirtmişti. Teslimatın ise Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yardımı ile yapıldığını ifade etmişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN