Özel okullarda yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı

Özel okullarda yeni dönem: Resmi Gazete'de yayımlandı

MEB, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını öngören düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel öğretim kurumlarının işleyişine yönelik önemli değişiklikleri içeren yeni bir yönetmelik yayımladı. Bu yönetmelikle birlikte, eğitim alanında çeşitli alanlarda reform niteliğinde düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Özellikle, öğrencilerin akademik gelişimlerine yönelik yeni bir kurum türü olan "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" tanımlanırken, özel öğretim kurumlarının açılışı ve işleyişiyle ilgili bir dizi değişiklik getirildi.

Öncelikle, özel öğretim kurumlarının açılışında ve işlemlerinde gereken belgelerde değişiklik yapıldı. Buna göre, bina tapu senedi ve yapı kullanım izin belgesi yerine sadece tapu senedi ibrazı istenecek ve yapı kullanım izni aranmayacak. Bu değişiklikle, kurumların açılış işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca, Hazine'ye ve özel bütçeli idarelere ait taşınmazlar ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar üzerinde özel öğretim kurumu açılmasına imkan tanındı. Bu düzenlemeyle, özel öğretim kurumlarının fiziki altyapısının genişletilmesi ve çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

AMAÇ ULUSLARARASI STANDART BİR EĞİTİM

Yönetmelikte yapılan bir başka önemli değişiklik ise, milletlerarası özel öğretim kurumlarının uyguladıkları öğretim programlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanması zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeyle, öğrencilere uluslararası standartlarda bir eğitim sunulmasının sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca, okulların çalışma takvimi ve saatleriyle ilgili de değişiklikler yapıldı. Artık okullarda milli ve kültürel değerlere aykırı etkinliklerin düzenlenmesi yasaklanırken, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlamayan faaliyetlere de izin verilmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN