Özel okulun fahiş kitap ücretine mahkeme kararı: Yönetim velinin teklifini kabul etmeyince...

Özel okulun fahiş kitap ücretine mahkeme kararı: Yönetim velinin teklifini kabul etmeyince...

Antalya'da bir veli, çocuğunun özel okulunda istenen kitap ücretini yüksek bulmasıyla başlayan hukuki mücadelesini kazandı. Velinin, okulun istediği fahiş kitap ücretini ödemekte zorlanmasının ardından başlayan hukuk süreci, mahkemenin veliyi haklı bulmasıyla sonuçlandı.

Çocuğunu kaydettirdiği özel okulun istediği kitap ücretini yüksek bulan veli, aynı kitapları piyasada daha uygun fiyata bulabileceğini fark ederek okul yönetimiyle görüşmek istedi. Ancak okulun, kitapları dışarıdan temin etmeye izin vermemesi üzerine veli, durumu tüketici hakem heyetine taşıdı.

Tüketici hakem heyetinin verdiği kararda veliyi haklı bulması üzerine okul yönetimi karara itiraz etti ve dava süreci başladı. Ancak mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda tüketici hakem heyetinin kararını hukuka uygun buldu ve veliyi haklı buldu.

TRT Haber'de yer alan habere göre; kararın ardından veli, ödediği fazla ücretin iadesini talep etti. Avukat Mustafa Alper Oral, mahkemenin kesin karar verdiğini belirterek, bu kararın Antalya için emsal olabileceğini vurguladı.

Öte yandan, mahkemenin kararı üzerine okul yönetiminin, veliye ödediği fazla ücreti iade edeceği bildirildi. Bu kararın, benzer durumlarda diğer velilere de emsal olabileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN